jeftinoputovati.com

KAKO JEFTINO PUTOVATI U BEČ?

objavio 01/12/2014

Beč, bivša prijestolnica Habsburgovaca, danas je glavni i najveći austrijski grad te suvremeno i poželjno turističko odredište. Simboli su Beča katedrala sv. Stjepana, Dunav i bečki valcer. Svjetska metropola glazbe i muzeja. Beč je star ali ujedno i nov. U nekadašnjem carskom gradu srest ćete imperijalni sjaj i barokne dvorce poput Schönbrunna i Belvedera. Ali i i postmodernu Haasovu zgradu (Haas-Haus) nasuprot gotskoj prvostolnici Sv. Stjepana (Stephansdom) te divljenja vrijedan sklop MuseumsQuartier, jedan od najvećih umjetničkih kompleksa u svijetu. Koncerti i operne večeri s vrhunskim glazbenicima zovu u svjetsku metropolu glazbe. A više od 100 bečkih muzeja nudi vam ne samo presjek kroz sve epohe povijesti umjetnosti nego i raritetete odnosno kuriozitete. Doživite bečku opuštenost i osjetite lagodnost u kavani ili uz čašicu mladog vina okruženi preobiljem zelenila u gradskim parkovima i u zabavištima na Donauinselu, u Prateru te u Wienerwaldu.

Kako jeftino putovati u Beč?

Provedite nezaboravni vikend u Beču  po jako povoljnim cijenama ako se odlučite za putovanje vlakomVlak iz Zagreba za Beč vozi svakodnevno. Vozni red i specijalne cijene putovanja vlakom Zagreb-Beč pogledajte  ispod:

Zagreb        Wien Meidling           Wien Meidling        Zagreb
07:25                 13:59                     #07:02             13:07
#14:31                 20:56                       16:02             22:37

CIJENA POVRATNE ŽELJEZNIČKE KARTE 49,10* / 69,00 EURA PO OSOBI + REZERVACIJE
Djeca do 15 godina u pratnji roditelja putuju besplatno.
*Cijena željezničke karte vrijedi samo ako dvije osobe putuju zajedno i ostaju u Beču preko vikenda (subota na nedjelju).
Rezervacije karata po ovim cijenama možete napraviti na internetskoj stranici www.kartezavlak.hr

Osim vlaka postoje i svakodnevne autobusne linije s kolodvora u Zagrebu (Croatia Bus, Panoramabus/Blaguss Reisen, Autobusni prome/Austro Bus). Cijena povratne autobusne karte na relaciji Zagreb – Beč je oko 400 kn.

I na koncu, najskuplja opcija je let zrakoplovom Croatia Airlines. Avionska karta za Beč je u prosjeku 1400-2000 kn i letovi si svakodnevni.

Smještaj

Svakako si na vrijeme rezervirajte smještaj za što Vam preporučamo hotelscombined, servis koji uspoređuje sve booking online agencije i pronalazi najbolju ponudu. Ponudu povoljnih hotela u Beču možete pogledati ovdje www.hotelscombined.com/bec

Ukoliko Beč želite posjetiti organizirano u agencijskom aranžmanu, provjerite da li  postoji putovanje u Beč za koje možete koristiti popuste kao naši fanovi. Ukoliko nema polazaka uz popust, provjerite organizirane polaske za Beč ovdje.

Znamenitosti

Katedrala Sv. Stjepana, Votivkirche, Carska grobnica, Bečka Opera, Gradska vijećnica, Parlament, dvorci i palače: Belvedere, Hofburg i Schönbrunn, ulica Ring, Hundertwasserhaus, Haashaus…

 Klopa

Bečki odrezak, Lungenbraten, gulaš i druga jela od divljači, carski drobljenac, palačinke, Sacher torta, Melange, K&K schmeck. Od pića tu su pivo i vino posljednje berbe tj. vinske taverne Heuriger u predgrađima Beča: Grinzing, Nussdorf, Heiligenstadt, Sievering i Stammersdorf.

Shopping 

Maria-Hilferstrasse (npr. Zara, Mango, H&M), pješačka zona Kärtner Strasse – Kohlmarkt (npr. Channel, L. Vuitton, Bulgari…), unutrašnjost Haas Hausa, robne kuće Gerngross i Euro-Center, mnogi shopping centri u gradu i izvan grada ( SCS, SCN itd. )

Noćni Život
Brojni kafići niz ulice Kärntnerstrasse, Mariahilferstrasse, Gürtel, Ringstrasse i na Spittelbergu- najpopularniji kafići i klubovi smješteni u tzv. bermudskom trokutu Bermuda Dreieck blizu crkve Ruprechtskirche.

Javni prijevoz

Sredstva javnog gradskog prijevoza su: metro, prigradska željeznica, tramvaji i autobusi – više informacija pogledajte ovdje  a također zanimljiv je i najam bicikala – www.pedalpower.atwww.fahrradverleih.at

Vienna Card = besplatan javni prijevoz, darovi, posebne ponude te popusti za muzeje, znamenitosti, prodavaonice, restorane, kafiće i klubove, kazališta i koncerte, ture za razgled grada…
Bečku zračnu luku s gradom povezuju: City Airport Train – detalje pogledajte ovdje, S-Bahn – detalje pogledajte ovdje i Postbus – detalje pogledajte ovdje.
jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar