jeftinoputovati.com

KAKO JEFTINO PUTOVATI DO PARIZA?

objavio 06/09/2015

pariz-bestPariz, jedna od najvećih svjetskih metropola, prava meka za zaljubljene nikad nije bio pristupačniji. Pa, kako jeftino putovati do Pariza?
Dok smo prije bili prisiljeni mrcvariti se dugim putovanjem autobusom ili vlakom ili plaćati skupe avionske karte napokon je došao Ryanair  i spasio nas (bar one koji gravitiraju Zadru ili Puli).  Ryanair povezuje Pariz (Beauvais) s Zadrom (počevši od ožujka 2014.) i Pulom (počevši od ožujka 2014.). Paris Beauvais aerodrom udaljen je od Pariza 80 km i najbolji prijevoz do centra je busom koji stoji ispred aerodroma (cijena je 15 eura – uz gužvu putovanje će trajati oko sat i pol). Ryanair, je pravi niskobudžetni prijevoznik te uistinu su karte toliko povoljne ukoliko na vrijeme rezervirate let za Vaše putovanje. Tijekom godine, kad nema letova iz Zadra i Pule možete koristiti nama bliže aerodrome u Mađarskoj ili Italiji s kojih Ryanair ima cjelogodišnje letove. Povratne avionske karte možete pronaći po cijeni od 70ak do 100 eura. Cijena karte će biti još povoljnija ukoliko je aktualna neka od akcija koje Ryanair redovito provodi (pretplatite se na njihov newsletter), također možete uštedjeti ako ne uzimate osiguranje i radite sami online check in. Ručna prtljaga kod Ryanair-a se ne naplaćuje i možete unijeti u kabinu samo jednu torbu max dimenzija 55x40x20cm i max težine 10kg.

Osim letova iz Zagreba, za vrijeme turističke sezone Easyjet ima letove i iz Splita (od 5. srpnja) i Dubrovnika za Pariz (Charles de Gaulle CDG) od 1. srpnja. Easyjet, kao i Ryanair, je pravi niskobudžetni prijevoznik te uistinu su karte toliko povoljne ukoliko na vrijeme rezervirate let za Vaš city break. Upravo smo sada provjerili cijenu povratne karte za trodnevni city break u srpnju te cijena povratne karte je cca 90 eura. Osim toga tu su troškovi transfera do grada i nazad (www.ratp.info) u iznosu od cca 20 eura.

Sezonske letove na relaciji Dubrovnik – Pariz (zračna luka Orly) od ove godine će jednom tjedno (petkom) održavati Transavia, nizozemsko-francuska niskotarifna zrakoplovna trvtka u vlasništvu zrakoplovnog diva Air France KLM. Povratne avio karte se mogu pronaći u prosjeku za 150 eura.

Što se tiče tradicionalnih prijevoznika, ni njih ne treba zanemariti jer izvan turističke sezone, ukoliko ne želite letjeti low costom iz Italije ili Mađarske, oni su Vam jedina opcija za let do Pariza. Tu su direktni letovi Croatia Airlinesa i Air France-a koji su u prosjeku cjenovno oko 200 eura za povratnu avio kartu (izuzev povremenih akcija, koje možete pratiti prijavom na newsletter). Ukoliko na Ryanair, Air France i Croatia Airlines web stranici niste pronašli jeftinu kartu vrijeme je za bookingbuddy tražilicu koja uspoređuje cijene na svim online agencijama i pronalazi najpovoljniju avio kartu u datom trenutku.

Osim osobnih troškova za putovanje vi sami odlučujete koliki iznos ćete izdvojiti za smještaj. Mi uvijek koristimo najbolju tražilicu hotelscombined.com/paris  koja usporedi cijene svih vodećih svjetskih booking servisa. Ukoliko preferirate još povoljniji smještaj u vidu hostela i ne smeta vam dijeliti sobe sa drugim ljudima booking možete napraviti na ovoj stranici HostelBookers (noćenje po osobi već od 15 eur). Također jedan od sve popularnijih servisa za booking smještaja je airbnb – tzv. eBay smještaja, na kojem možete rezervirati privatni smještaj kod lokalnih ljudi –  Registrirajte se i ostvarite 22 eur popusta prilikom prvog putovanja.

Ukoliko je individualno putovanje previše komplicirano za Vas pogledajte i ponudu organiziranih aranžmana za Pariz koje nude naši partneri ili  Kompas.hr.

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar