NOVE LINIJE CROATIA AIRLINESA

objavio 09/04/2011

Croatia Airlines, član udruge Star Alliance, u ovogodišnjoj turističkoj sezoni uvodi mnoge nove linije iz Dubrovnika u europska odredišta.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik tako pruža još snažniju potporu razvoju turizma Dubrovačko-neretvanske županije, kao i razvoju turističkih kapaciteta Republike Hrvatske.

Dubrovnik – Atena

Od 21. travnja do 23. listopada, prvi put u povijesti tvrtke, počinju se izravno povezivati Dubrovnik i Atena, triput na tjedan –  utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Riječ je o povratnim redovitim letovima iz Zagreba preko Dubrovnika do grčke prijestolnice (i obratno), koji će i putnicima iz Zagreba i iz Dubrovnika omogućiti izravnu povezanost s Atenom.

Na liniji će letjeti zrakoplovi Airbus 319 (kapacitet 132 sjedala) i Airbus 320 (kapacitet 162 sjedala).
Iz Zagreba zrakoplov će polijetati u 15 sati i 10 minuta, a u Dubrovnik će slijetati u 16 sati i 5 minuta. Iz Dubrovnika u Atenu polijetat će se u 16 sati i 45 minuta, a slijetanje u atensku zračnu luku bit će u 19 sati i 15 minuta.
Iz Atene u Dubrovnik zrakoplov će polijetati u 20 sati i 45 minuta, a slijetanje u Dubrovniku bit će u 20 sati i 35 minuta. Iz Dubrovnika u Zagreb polijetat će se u 21 sat i 15 minuta, a slijetanje u Zagrebu predviđeno je u 22 sata i 10 minuta.

Povratne zrakoplovne karte Dubrovnik – Atena, kao i Zagreb – Atena (via Dubrovnik) mogu se kupiti već od 99 eura na internetskim stranicama tvrtke www.croatiaairlines.com.

Dubrovnik – Venecija

Novost su i redoviti međunarodni letovi između Dubrovnika i Venecije (v.v), koji se uvode od 19. svibnja. Dva najromantičnija grada na jadranskoj obali izravno će se povezivati do 23. listopada ove godine, dvaput na tjedan –  četvrtkom i nedjeljom.

Dva prelijepa jadranska bisera povezivat će zrakoplovi Dash 8-Q400 sa 76 sjedala. Iz Dubrovnika zrakoplov će polijetati u 12 sati i 30 minuta (let OU398), a Veneciju  će slijetati u 14 sati i 5 minuta. Iz Venecije u Dubrovnik zrakoplov će polijetati u 14 sati i 40 minuta (let OU399), a slijetanje u Dubrovniku bit će u 16 sati i 5 minuta.

Povratne zrakoplovne karte putnci mogu kupiti na web stranicama Croatia Airlinesa po cijeni već od 164 eura.

Dubrovnik – Beograd

Croatia Airlines u ljeto ove godine, također prvi put u povijesti tvrtke, uvodi redovite međunarodne letove Dubrovnik – Beograd (v.v.). Letovi su planirani od 20. lipnja do 7. rujna ove godine, dvaput na tjedan – ponedjeljkom i srijedom.
Letovi će se također obavljati zrakoplovima Dash 8-Q400. Ponedjeljkom je polazak iz Dubrovnika u 9 sati i 5 minuta, a slijetanje u Beograd u 10 sati i 15 minuta. Iz Beograda u Dubrovnik zrakoplov će polijetati u 10 sati i 50 minuta, a slijetanje je u dubrovačku zračnu luku u 11 sati i 55 minuta.
Srijedom će zrakoplov iz Dubrovnika polijetati u 17 sati i 55 minuta, a slijetanje u Beograd planirano je u 19 sati i 5 minuta. Polazak iz Beograda bit će u 19 sati i 40 minuta, a slijetanje u Dubrovnik u 20 sati i 45 minuta.

Putnicima su i na ovoj liniji ponuđene promotivne cijene povratnih zrakoplovnih karat, koje se preko internetskih stranica tvrtke mogu dobiti već za 140 eura.

Valja naglasiti kako cijene povratnih karata za letove iz Dubrovnika u Atenu, Veneciju i Beograd uključuju pristojbe zračnih luka, naknadu za izdavanje karte (TSC), zatim besplatan prijevoz 20 kilograma prtljage, hranu i piće u zrakoplovu, tiskovine, korištenje usluga internetske rezervacije i web check in-a, a putnici letenjem skupljaju i nagradne milje u Miles & More programu.
Osim na internetskim stranicama, karte se mogu kupiti preko Kontakt centra Croatia Airlinesa na telefon 062 – 500 505 te poslovnicama tvrtke, a tada se cijena uvećava za razliku TSC-a od 15 eura.

Croatia Airlines očekuje kako će nove linije iz Dubrovnika u Europu pridonijeti i produljenju turističke sezone u Hrvatskoj, a istodobno i učvršćenju pozicije, koju tvrtka ima u udruzi Star Alliance. Prijevoznici u članstvu Star Alliancea trenutno nude više od 21.000 dnevnih letova opslužujući 1160 odredište u 181 zemlji. Podsjećamo, Croatia Airlines lani je postao punopravni član Star Alliancea.

Izvor: Aerosvijet

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *