jeftinoputovati.com

KAKO JEFTINO PUTOVATI U AMSTERDAM?

objavio 21/01/2014

amsterdamAmsterdam je glavni grad i važno gospodarsko i kulturno središte Nizozemske. Zbog smještaja na ušću rijeke Amstel u IJsselmeer, Amsterdam ima oko 160 kanala koji dijele grad na oko 90 otočića, pa se često naziva Venecijom zapadne Europe ili Venecijom sjevera. Red Light District, kanali i mostovi (npr. Prinsengracht, Herengracht, Keizersgracht i Singel te Magere Brug), vjetrenjače/mlinovi, Rijks muzej, Van Gogov muzej, Stenlijks muzej, Kuća Ane Frank, samo su neke od znamenitosti koje vrijedi posjetiti u ovoj europskoj metropoli. Ali u ovom članku nećemo se baviti savjetima oko organizacije vašeg vremena u Amsterdamu nego ćemo potražiti odgovor na pitanje “Kako jeftino putovati u Amsterdam?”.  Prvo ćemo predložiti najpovoljniju opciju leta do Amsterdama – Za vrijeme ljetnih mjeseci (od 6. srpnja) možete direktno putovati iz Splita  niskotarifnim avio prijevoznikom easyJet po cijeni od 70ak eura (oba smjera). Kao i Ryanair, easyJet je pravi niskobudžetni prijevoznik te uistinu su karte toliko povoljne ukoliko na vrijeme rezervirate let za Vaš city break. Druga opcija za vrijeme ljetnih mjeseci je Ryanair letovi iz Rijeke i Zadra za “Düsseldorf” Weeze. Weeze aerodrom je dosta blizu nizozemske granice te postoji bus linija (AirExpressBus) do Amsterdama s tog aerodroma po cijeni od 37 eura (1 smjer, putovanje traje 3 i pol sata).

Ukoliko trebate putovati kada nije ljetna sezona i nema easyJet letova, naporna ali dobra opcija je vlak Zagreb-Munchen-Amaterdam. Vlak iz Zagreba za Munchen vozi svakodnevno i karta se može kupiti već od 39 eura. Kada stignete u Munchen trebate presjesti na CityNightLine vlak koji vozi za Amsterdam. Karte se mogu kupiti po cijeni od 29 eura za jedan smjer.

U Amsterdam možete otputovati i za 150 eura ukoliko letite Ryanairom iz Budimpešte do Eindhoven-a (cca 70 eur prosjek povratne avio karte). Ukoliko je cijena karte preko Ryanaira skupa, provjerite i Wizz air koji također ima letove Budimpešta-Eindhoven. U Eindhovenu uzmete vlak do Amsterdama (vožnja traje 1 sat i 20ak minuta – cijena karte za vlak 17.90 eur – jedan smjer). Do Budimpešte možete jednostavno i jeftino doći vlakom – povratna karta je oko 250 kn.

Za naše putnike koji su iz Istre i Rijeke također savjetujemo da provjere vueling.com i transavia.com. Oba ova prijevoznika znaju ponekad imati snižene cijene direktnih letova za Amsterdam iz Venecije (od 120-150 eur).

Ima još jedna opcija preko Brusselsa: let Trst – Brussels  i ljeti Pula – Brussels, pa s vlakom do Amsterdama – oko 100 eura su troškovi puta u oba smjera , ukoliko se rezerviraju  avionske karte na vrijeme (savjet by Matteo Flego)

 Do Amsterdama tokom cijele godine možete letjeti tradicionalnim avio prijevoznicima (Croatia Airlines, Lufthansa, Austrian airlines, Adria Airways iz Ljubljane itd..), no  cijena  povratne karte je rijetko ispod 200 eura, češće 250-300 eura. Kako ne biste morali pretraživati svaku avio kompaniju posebno koristite edreams tražilicu koja uspoređuje cijene na svim online agencijama i pronalazi najpovoljniju avio kartu u datom trenutku – niskotarifne kompanije uključene u pretragu.

Osim troškova prijevoza do Amsterdama, bitna stavka  koja Vam može uštedjeti novac je ispravan odabir dobrog i povoljnog smještaja. U potrazi za akcijskim cijenama smještaja  koristimo najbolju tražilicu Hotelscombined/Amsterdam već od 138 kn dan koja usporedi cijene svih vodećih svjetskih booking servisa.  Ukoliko preferirate još povoljniji smještaj u vidu hostela i ne smeta vam dijeliti sobe sa drugim ljudima booking možete napraviti na ovoj stranici HostelBookers (noćenje po osobi već od 15 eura). Također jedan od sve popularnijih servisa za booking smještaja je airbnb – tzv. eBay smještaja, na kojem možete rezervirati privatni smještaj kod lokalnih ljudi –  Registrirajte se i ostvarite 25$ popusta prilikom prvog putovanja.

UKOLIKO IMATE SAZNANJE O NEKOJ DRUGOJ POVOLJNOJ KOMBINACIJI, SLOBODNO OSTAVITE KOMENTAR.

jeftinoputovati.com

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar