JEFTINO PUTOVANJE NA TAJLAND?

objavio 12/04/2016

Kako se bliži zima sve više nas želi pobjeći u tople krajeve i na fine plaže. Među top destinacijama je svakako Tajland koji oduševljava svojim nasmijanim, srdačnim ljudima i svakako po pristupačnim cijenama za nas Hrvate.

tajland_original

To je zemlja u kojoj ćete si moći priuštiti većinu toga što poželite. Za trotjedni ili čak mjesečni boravak u zemlji bit će Vam dovoljno sveukupno 350-400 eura (npr, na uličnim štandovima možete dobiti začinjenu piletinu s rižom za jedan euro, pileće ražnjiće za 70 centi, hladni ananas ili kokos za pola eura, iznajmljivanje ležaljki sa suncobranom – 1,5 eur). U prosjeku, ako boravite u zemlji do mjesec dana na hranu ćete mjesečno potrošiti oko 150 eura. Još uvijek će vam ostati novca za putovanje i istraživanje, kao i za šoping.

Jeftino putovanje na Tajland je definitivno u individualnom (vlastitom) aranžmanu, nikako preko turističkih agencija. Turističke agencije dvotjedno putovanje u ovu prekrasnu zemlju naplaćuju i do 2000 eura po osobi. U individualnom programu ćete proći upola jeftinije (i više ukoliko vas putuje više od jedne osobe).

Jeftino putovanje na Tajland možete vrlo jednostavno isplanirati sami. Najveća stavka u troškovniku je avionska karta za Tajland. Za Tajland su gotovo uvijek najeftinije karte za Bangkok. Iz našeg dijela Europe veza za Bangkok se uglavnom traži iz Zagreba, Budimpešte i Venecije. Kako je iz Zagreba počeo letjeti Qatar Airways na njihovoj web stranici  Qatar Airways.com  znaju se pronaći i povoljne karte iz Zagreba (od 550-700 eura), dok iz okolnih aerodroma Budimpešta i Venecija  se može pronaći i za 400-500 eur. Također, vrlo često povoljne karte ima kompanija turkishairlines.com pa za vrijeme potrage provjerite i njihovu ponudu avio karata.

Osim avionske karte za jeftino putovanje na Tajland potrebno je pronaći i jeftin smještaj. Većina iskusnih putnika pronalazi smještaj na licu mjesta jer u Tajlandu se ne trebate brinuti da nećete imati gdje prespavati dok god imate nešto novca sa sobom. Ukoliko planirate ostati na Tajlandu 3-4 tjedna računajte 10-15 eura po danu za najam sobe (ukoliko Vas je više onda će biti još povoljnije jer podijelite međusobno ovaj trošak). Svakako još jedna dobra opcija, ukoliko ste već odlučili gdje ćete i koliko dana boraviti je rezervirati smještaj preko airbnb-a. Mi smo za vrijme posljednjeg posjeta Tajlandu rezervirali cijeli stan s bazenom i teretanom na mjesec dana za 200 eura. airbnb je tzv. eBay smještaja, na kojem možete rezervirati privatni smještaj kod lokalnih ljudi –  Registrirajte se i ostvarite 20 eur popusta prilikom prvog putovanja.

Ako Vam airbnb ne dolazi u obzir i dalje povoljno smještaj možete rezervirati preko najbolje tražilice koja uspoređuje cijene svih vodećih svjetskih booking servisa – www.hotelscombined.com/tajland.

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar