PAMETNO I JEDNOSTAVNO PAKIRANJE BEZ POGREŠAKA

objavio 21/06/2010

Uz “pametno” razmišljanje od glave do pete, spremanje odjeće za dva dana više i pravi odabir materijala godišnji odmor proći će bez stresa.

Prije putovanja provjerite jesu li putne torbe poprimile vlagu, poderale se i jesu li zatvarači ispravni. Potom popišite sve potrebne stvari. Odvojite one koje vam trebaju uvijek biti pri ruci te koje ćete staviti u ručnu torbu, a na drugi popis stavite one koje mogu ići u kovčeg. Ostavite jednu prozirnu, praktičnu vrećicu sa zatvaračem za stvari koje ćete spremiti netom prije putovanja poput četkice i paste za zube, češlja, šminke i slično.
Spremajte odjeću tako da razmišljate od glave do pete. Počnite od šešira i kapa, marame, majica… sve do čarapa i natikača Tako ćete obuhvatiti sve što će vam trebati i izbjeći ćete živciranje ako shvatite da ste nešto zaboravili. Pri odabiru količine odjeće ponesite koliko vam treba za svaki dan plus za još dva dana. To se odnosi na rublje, majice, suknje ili kratke hlače. Budući da idete na odmor, nemojte se zamarati što obući, nego ponesite dovoljno odjeće. Najvažnije je da ona bude prilagođena vremenskim uvjetima, odnosno temperaturi. Iako odlazite u toplije krajeve, računajte da vam u slučaju bure ili zahladnjenja trebaju i laganije jakne, veste, hlače i čarape, a osim japanki i sandala, ponesite i tenisice ili zatvorene cipele.
Ne spremajte odjeću koju ni kod kuće ne nosite jer je sigurno nećete nositi ni na odmoru. Na more je lakše nositi udobnu i prozračnu odjeću, koja se lako pere, suši i glača.

NOSITE SAMO UDOBNU OBUĆU
Nije dobro na more nositi nove cipele jer bi vas, s obzirom na to da nisu iznošene, mogle nažuljati pa stopalima nećete pružiti zasluženi odmor. Birajte udobnu obuću u kojoj možete hodati ili stajati dva, tri sata.

SUNČANE NAOČALE UVIJEK PRI RUCI
Volite li turistička razgledavanja, dobro je ponijeti maleni ruksak koji ćete bez teškoća moći nositi sa sobom. Nemojte zaboraviti ni sunčane naočale koje štite od štetnih sunčevih zraka, kao ni mali kišobran.

KORISNI I NUŽNI DOKUMENTI
Obvezno ponesite dokumente (osobnu iskaznicu, zdravstvenu knjižicu i putovnicu) i njihove kopije u slučaju gubitka. Putujete li u inozemstvo, zapišite si i brojeve hrvatskog veleposlanstva u toj zemlji.

24sata.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *