KAKO JEFTINO PUTOVATI NA SARDINIJU?

objavio 14/09/2014

Sardinija je prelijepi otok sa divnom klimom, prelijepim plažama i morem, međutim ono što je sigurno izdvaja od ostalih destinacija je gostoljubivost lokalnog stanovništva koji će vam odmor učiniti nezaboravnim. Tijekom mjeseca rujna i listopada nije kasno za uživanje u kupanju i čarima ovog talijanskog otoka (temperature se kreću od 25-30 C). Kako jeftino otputovati do Sardinije?

Predložiti ćemo najpovoljniju opciju leta do Sardinije (Alghero). Alghero je poseban gradić koji se izdvaja po prisustvu katalonske manjine. U njemu se još uvijek mogu vidjeti primjeri arhitekture iz 16. stoljeća, a sedam kula koje su se nekada koristile za obranu grada i dalje dominiraju Algherom. U gradu i oko Alghera se nalazi i mnogo prelijepih pješčanih plaža koje će vaš odmor učiniti nezaboravnim.

maria-pia-beach

Maria Pia – prelijepa plaža pored Alghera

U Alghero  možete otputovati i za 50-70 ak eura ako letite Ryanairom iz Trsta. Ukoliko do Trsta putujete iz Zagreba postoji više autobusnih linija (cca 250 kn povratna karta, ponekad i 70 kn u jednom smjeru ako na vrijeme kupite kartu). Prema Trstu također postoje svakodnevne autobusne linije iz Rijeke, Pule i Rovinja. Odmah sa autobusnog kolodvora u Trstu vozi direktni bus do aerodroma Trst (4,5 eura karta u jednom smjeru – vožnja traje cca 55 min). Nakon dolaska u Alghero zračnu luku za transfer do grada koristite lokalni autobus (1,5 eur karta – cca 30 min)

Druga slična (ali malo udaljenija opcija) je Ryanairom iz Venecije. Za prijevoz iz Trsta do Venecije koristite vlak koji košta oko 10 eura u jednom smjeru. Direktno iz Zagreba do Venecije vozi autobusni prijevoznik Euroturist-express, međutim samo petkom i subotom.  Ukoliko za željeni datum polaska nema povoljnih Ryanair avio karata iz Venecije provjerite cijene Španjolske lowcost aviokompanije Volotea koja leti prema Olbiji i Cagliariju.

UKOLIKO IMATE SAZNANJE O NEKOJ DRUGOJ POVOLJNOJ KOMBINACIJI, SLOBODNO OSTAVITE KOMENTAR.

Smještaj

Svakako si na vrijeme rezervirajte smještaj za što Vam preporučamo hotelscombined.com/alghero, servis koji uspoređuje sve booking online agencije i pronalazi najbolju ponudu. Ponudu povoljnih hotela u Algheru možete pogledati ovdje. Povoljan smještaj u  Algheru možete pronaći i preko servisa Airbnb. Trenutno možete dobiti 19 € popusta, ako se registrirate po prvi put s Airbnb-om. Kliknite ovdje za uštedjeti dodatnih 19 € za svoje prvo putovanje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *