USKRŠNJA PUTOVANJA ZA SVAČIJI DŽEP

objavio 05/04/2011

Za sve one koji ne žele nadolazeći produženi vikend provesti bojajući jaja i prežderavajući se obilnim blagdanskim obrocima, izdvojili smo nekoliko privlačnih ideja.

Izlet u Nacionalnom parku
Krenimo od posjeta Nacionalnim parkovima gdje možete uživati u pješačenju, planinarenje, vožnji brodovima, fotografiranju, vožnji biciklom…

Odlučite li se za najpopularniji i najposjećeniji Nacionalni park Plitvice, imate više izbora: jednodnevni izlet u vlastitom aranžmanu ili preko neke putničke agencije te višednevni izlet za koji ćete morati izdvojiti od 300 do 1500 kuna.

Ne zaboravimo na otoke (Krk, Hvar, Rab, Pag, Mljet, Lošinj). I neki hoteli na tim otocima za nadolazeći su vikend pripremili povoljnije aranžmane. Za dva do tri noćenja cijene se kreću od 600 do 1800 kuna po osobi, a gosti mogu uživati i u wellnes i spa centrima.

Europska putovanja
Ako si možete priuštiti bijeg iz Lijepe naše na nekoliko dana, provedite Uskrs u nekoj od europskih destinacija…

Neke agencije nude četverodnevno putovanje u London već od 3500 kuna.

Ako se odlučite za boravak usred 16 slikovitih prirodnih jezera, u ponudi imate tri hotela: hotel Jezero, hotel Plitvice i hotel Bellevue. Onima koji traže drugačiji smještaj i imaju druge afinitete za provođenje slobodnoga vremena na raspolaganju su kamp Korana i kamp Borje ili privatan smještaj.

A tu je još i Risnjak koji također ima svoju Uskršnju ponudu – dvodnevni aranžman, a cijena po osobi je 640 kuna.

Posebnu ponudi za Uskrs nudi i NP Brijuni od 2. do 5. travnja, a cijena paket aranžmana po osobi je 990 kuna. Aranžman uključuje tri noćenja, tradicionalni uskršnji doručak na otvorenom, zabavnu biciklijadu s traženjem uskršnjih jaja…

Za šestodnevno putovanje u Pariz u Uskršnjem tjednu, tijekom kojeg putnici mogu posjetiti gradove Strasbourg i Reims potrebno je izdvojiti 2500 kuna.

 

Ostali Nacionalni parkovi (Kornati, Mljet, Sjeverni Velebit, Krka, Paklenica) svojim posjetiteljima čak i u sklopu jednodnevnog izleta u vlastitim aranžmanima garantiraju ugodan boravak za bijeg iz svakodnevice. Izaberite vama najbliži i put pod noge! Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Nacionalnih parkova.

Uskrs na moru
Možda vam se privlačnijom čini ideja da uživate makar dva dana negdje na moru? Za vas je onda kao stvoren Uskrs na Kvarneru (Opatija, Selce, Lovran, Crikvenica, Novi Vinodolski). Neki od hotela u navedenim mjestima nude posebne uskršnje aranžmane. Za dva do tri noćenja cijene se kreću od 500 do 1400 kuna.

Jedna od primamljivih ponuda je Uskrs u Pragu od 2. do 5. travnja, a cijena aranžmana po osobi je 1140 kuna te Uskrs u Beču i Badenu od 3. do 5. travnja, a cijena je 1150 kuna.

A tu je i trodnevno putovanje u Bavarsku za vrijeme Uskrsa koje obuhvaća boravak u Münchenu, obilazak grada, kao i obilazak dvoraca Neuschwanstein i Linderhof, obilazak bavarskog mora, jezera Chiemsee, te razgledavanje kraljevskog dvorca Herrenchiemsee za 1120 kuna.

Četverodnevno uskršnje putovanje autobusom preko Bologne do Rima košta oko 1600 kuna, a četverodnevno putovanje u Toskanu u vrijeme Uskrsa te posjet Lucci, rodnom gradu skladatelja Puccinija, zatim Firenci, jednom od najpoznatijih gradova Italije, plaća se također oko 1600 kuna.

Još jedna zanimljiva ponuda koju se isplati izdvojiti je i četverodnevo putovanje u Krakow koje obuhvaća razgled kulturno-povijesnih znamenitosti, posjet rudniku soli Wieliczka, mjestu Wadovice, Bratislavi…, a cijena aranžmana je 1400 kuna.
Za usporedbu, ako preferirate putovanja vlakom u vlastitim aranžmanima za povratnu kartu, relacija Zagreb-Prag morat ćete izdvojiti 929 kuna, za relaciju Zagreb-Beč 538 kuna, a za relaciju Zagreb-Budimpešta 223 kune.

Izvor: net.hr

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar