STRAH OD LETENJA? IMAMO RJEŠENJE

objavio 28/01/2018

U sedam godina održavanja, tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika, a njegova uspješnost iznosi 96 posto, ističu organizatori.

Sve osobe koje se bore sa strahom od letenja u zrakoplovu imat će i ove godine priliku sudjelovati u tečaju oslobađanja straha od letenja, koji će se održati 10.2.2018. (subota)

Riječ je o jedinom takvom specijaliziranom tečaju u regiji, čime je zagrebačka zračna luka stala uz bok najvećim europskim metropolama, poput Londona i Berlina, gdje se ovakvi tečajevi održavaju već više od 30 godina.

U sedam godina održavanja, tečaj je pohađalo nekoliko stotina polaznika, a njegova uspješnost iznosi 96 posto, ističu organizatori.

Strah od letenja jedna je od najčešćih fobija jer ga osjeća čak 64 posto žena i 34 posto muškaraca. Poput drugih fobija i strah od letenja je subjektivan, uzrokovan najčešće strahom od gubitka ili odvajanja.

Zanimljivost je da se strah javlja kasnije u životu, čak i u tridesetim godinama, i to nakon što je osoba bezbrižno letjela bezbroj puta. Povod strahu može biti rođenje djece, a kod nekih i traumatično iskustvo tijekom leta, poput turbulencija i slično.

Tečaj se sastoji od predavanje stručnjaka iz različitih područja, psihologa, kabinskog osoblja, pilota i meteorologa. Polaznici uče različite tehnike opuštanja te se upoznaju s procesom letenja i zvukovima u zrakoplovu kako bi se izvor straha detektirao, a potom, u većini slučajeva, nestao.

Nakon predavanja, koje drže stručnjaci koji su prošli specijalnu obuku u Londonu, slijedi i primjena naučenog na letu jet zrakoplovom. Polaznici i tada imaju stručnu pomoć jer im kabinsko osoblje tijekom leta objašnjava doslovno svaki šum.

Sve informacije o tečaju zainteresirani mogu naći na Internet stranici strahodletenja.com.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar