SEDAM DANA LJETOVANJA NA HVARU VEĆ OD 800 KUNA

objavio 01/06/2010

Hrvati su već pokupovali lipanjske aranžmane. Sniženja ne završavaju u lipnju, ima ih i za srpanj, a mnogi hotelijeri daju i popust na kupnju 30 dana prije odmora.

Lipanj će mnoge na Jadranu izvući iz predsezonskog minusa od 10 posto, a hotelijerski popusti u šestom mjesecu idu čak do pedeset posto, piše Večernji list.

Cijene odmora uspoređuju se pažljivije nego što to mnogi u putničkim agencijama pamte.

U lipnju, osim cijena, dobro ‘padaju’ i praznici. Idući je tjedan Tijelovo, a za dva tjedna slavi se Dan antifašizma i Dan državnosti, pa će mnogi spojiti jedan dugi vikend ili cijeli tjedan odmora.

“To se i te kako osjeća na potražnji. Nakon slabog interesa za putovanja tijekom predsezonskih mjeseci, zanimanje za odmor u lipnju jako je poraslo. Trenutno se Jadran prodaje na lanjskoj razini, što je poboljšanje u odnosu na protekle mjesece. Prodaja odmora na Mediteranu je čak deset posto bolja nego lani, a otprilike toliko bolje idu nam i europska putovanja”, kaže Nikolina Frklić iz adriatice.net.

Slična iskustva imaju i u drugim agencijama.

“Popusti na lipanjske cijene idu čak i do 50 posto, i ne završavaju u lipnju. Neki hotelijeri daju sniženja i za prvi dio srpnja. Mnogi daju popuste i na kupnju ljetovanja 30 dana prije polaska”, kaže Lucija Gluščević iz Generalturista.

U agencijama kažu kako je većini zainteresiranih cijena presudna u odabiru destinacije, pa su se pobrinuli ponuditi aranžmane kojima mogu privući krizom osiromašene građane.

Tako se sedam polupansiona na Hvaru može naći već za 800 kuna, u Crikvenici ćete za to odvojiti 1085 kuna, u Jelsi 823 kune, u Postiri 1197 kuna, a u Baškoj Vodi 1120 kuna.

Izvor: Danas.hr

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar