SAD JE PRAVI TRENUTAK ZA JEFTINIJE LJETOVANJE

objavio 04/06/2011

Temperature rastu, a more je samo na koji sat vožnje pa jadranski domaćini očekuju prve masovnije seobe iz unutrašnjosti prema obali. Ako želite uštedjeti sad je pravi trenutak za godišnji odmor.

Ljetovanje u lipnju je čak tridesetak posto isplativije nego odmor u ljetnoj špici, bar ako se planirate odmarati na Jadranu. Naime, cijene su u šestom mjesecu 20 do 30 posto niže, a još uvijek se sa sigurnošću, za razliku od srpnja, može računati i s ekstra popustima.

‘U srpnju i kolovozu akcijskih će cijena ove godine biti manje nego lani jer je booking iz inozemstva dosta dobar. Čini se da su naši ljudi to shvatili pa sada primamo više rezervacija za odmor u lipnju nego lani za otprilike 15 posto’, kaže Dalibor Čanaglić iz agencije Kompas.

I u agenciji Atlas potvrđuju da domaći sve češće biraju lipanj za odmor, što zbog nižih cijena, što zbog toga jer žele izbjeći najveće gužve.

‘Razlike u cijenama sedmodnevnih odmora u nekom od jadranskih hotela u lipnju, prema srpnju, iznose i po 1500 kuna’, ističe Nikolina Frklić iz Atlasa.

Većina domaćih turista pogodnosti lipanjskih cijena koristit će u drugoj polovici tog mjeseca – završava škola, a i tri su državna praznika, što će mnogi iskoristiti za spajanje u sedmodnevni odmor.

Ove je sezone, inače, novost da su hotelski domaćini sve fleksibilniji i prema onima kojima je vremenski ili financijski previše tjedan dana na moru u komadu. Naime, na ponudi je i dosta turističkih aranžmana koji uključuju samo tri noćenja.

Hvar
1490 kuna – sedam polupansiona u hotelu Arkada (2 zvjezdice) od 19. 6. do 26. 6. U srpnju cijena raste na 2450 kn i više

Mljet
2310 kuna – sedam polupansiona u hotelu Odisej (3 zvjezdice) od 12. 6. do 10. 7., a nakon toga 3180 kn i više

Šibenik
2660 kuna – sedam polupansiona u hotelu Jakov (3 zvjezdice) tijekom lipnja, u srpnju je cijena od 3290 kn naviše

Tučepi
2730 kuna – lipanjska je cijena sedam polupansiona u Bluesun hotelu Alga (4 zvjezdice), a u srpnju 3640 kuna

(Izvor: net.hr)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar