PUTOVANJE U TUNIS NIKAD POVOLJNIJE I JEDNOSTAVNIJE

objavio 24/05/2012

Tunis – zemlja pješčanih plaža i mediteranskog sunca, gdje istovremeno možete osjetiti francuski šarm i arapsku slikovitost. Na beskrajnim obalama Tunisa, dugim, suncem obasjanim pješčanim plažama, brzo se zaboravlja obična svakodnevica i pravi je raj za ugodan odmor. U srcu toplog Sredozemlja na rubu crnog kontinenta protežu se nasadi maslina, vinograda, naranči, limuna i palmi na rubu Sahare, gdje možete naći i najbolje datulje nazvane Prsti svjetla.

Zamaman miris jasmina, maorski čajnici, vodene fontane, šarena keramika i hammami potpuno će vas očarati. U Tunisu možete otkriti ostatke drevnih civilizacija i arheološka nalazišta kapsijskog čovjeka, Feničana, Kartažana, Rimljana i Vandala, a naposlijetku i ostatke tisuću godina vladavine Arapa kojima je vlast preuzelo Osmansko carstvo. Posljednji vladari prije osamostaljenja bili su Francuzi, a u glavnom gradu Tunisu još su vidljivi tragovi francuskog utjecaja koji se ugodno isprepliće sa arapskim. Tako da nas do tuniške stare gradske jezgre medine vodi Avenija Habib Bourguiba, koja kao da je “preslikana” iz Pariza te je i zbog toga je nazivaju Champs-Élysée sjeverne Afrike. Tradicionalne trgovačke uličice, soukove, okružuju četvrti s kraja 19. stoljeća, a u novim dijelovima grada Tunisa mogu se vidjeti moderna zdanja suvremene arhitekture. Tunis je svakako zemlja boja i kontrasta, koja vam otvara najbliža vrata Afrike.

Na našu veliku radost prošla su vremena kada smo morali ići do austrijskih/njemačkih i slovenskih zračnih luka kako bismo otputovali u Tunis po povoljnim cijenama. Naime, sada od proljeća pa sve do kraja listopada postoje tjedni čarter letovi iz Zagreba. Kompas u svojoj ponudi ima aranžmane već od 1590 kn koji uključuju 7 noćenja u hotelima  3/4 zvjezdice i prijevoz zrakoplovom te transfere sa zračnih luka. Sve je uključeno osim zrakoplovne pristojbe u iznosu od 790 kn. Rezervacije po first minute cijeni od 1590 kn možete napraviti OVDJE

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar