jeftinoputovati.com

POVLASTICE U MEĐUNARODNOM PROMETU UZ HRVATSKE ŽELJEZNICE

objavio 07/06/2010

20% za dvosmjerna putovanja – za putnike koji putuju u Sloveniju

30% za starije osobe, umirovljenike i mlade koji putuju u Sloveniju

40% za putovanja na velesajamske, kulturne i sportske priredbe i putovanja u vlakovima za kupače – za putnike koji putuju u Sloveniju

60% za dvosmjerna putovanja – za putnike koji putuju u Mađarsku (dijete plaća pola cijene za odraslog putnika)

30% – za putnike koji putuju u Srbiju i Crnu Goru (za suputnike se odobrava dopunski popust od 50%, a za djecu do 6 god. besplatno) te u Makedoniju

20% za dvosmjerna putovanja – za putnike koji putuju u Federaciju Bosne i Hercegovine i Republiku Srpsku

50 -100% za djecu – koja putuju samostalno ili u pratnji odraslih (dječje dobne granice razlikuju se od željeznice do željeznice)

10 – 70% za skupine – za putnike koji putuju u skupini od šest i više osoba (popust se razlikuje od željeznice do željeznice)

70% za skupine mladih – u prometu između Hrvatske, Slovenije i Austrije skupine mladih (najmanje šest osoba) do 20 godina ostvaruju popust od 70% na jednosmjerna i povratna putovanja

INTER RAIL – Vlakom po Europi s kartom INTER RAIL

INTERRAIL karta može biti Globalna karta InterRail (InterRail Global Pass) ili Karta InterRail za jednu zemlju (InterRail One Country Pass)

Za obje vrste InterRail karata vrijedi slijedeće:

* ne ispostavljaju se za određene relacije, nego omogućuju putovanja u svim vlakovima, po gotovo svim prugama europskih željeznica (globalna karta InterRail) ili samo po jednoj  zemlji (karta InterRail za jednu zemlju)
* njima se ne može putovati u zemlji prebivališta
* starije osobe, odrasli i djeca od  4. do 12. godine mogu putovati u 1. i 2. razredu, a mladi od 12. do 26. godine jedino u 2.razredu
* dodatno se plaća obvezatna rezervacija sjedala, kao i globalna karta (karta s rezervacijom) u vlakovima s globalnom cijenom te dodatak za uporabu postelja i ležaja.

Globalna karta InterRail
Globalna karta InterRail (InterRail Global Pass) idealna je za sve vas koji namjeravate putovati po cijeloj Europi, za što ste odvojili dovoljno vremena, ali niste napravili točno određeni plan putovanja jer si želite ostaviti slobodu kretanja.

Zemlje
Možete putovati u vlakovima svih vrsta u Austriji, Belgiji, Luksemburgu,  Nizozemskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji,  Crnoj Gori, Nizozemskoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugalu, Irskoj, Makedoniji, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj i Turskoj te brodskom linijom Ancona/Bari – Igoumenitsa M./Patras kojom upravlja Attica Group, i na brodovima Minoan Lines između Italije i Grčke.

Broj dana putovanja vlakom u roku valjanosti karte
Broj dana za putovanje vlakom može biti jednak roku valjanosti karte, ali ne mora:

* 15 dana putovanja = 15 dana valjanosti karte, 22 dana putovanja =  22 dana valjanosti karte, MJESEC dana putovanja  = MJESEC dana valjanosti karte
* 5 po volji odabranih dana putovanja u roku od 10 dana koliko vrijedi karta 10 po volji odabranih dana putovanja u roku od 22 dana koliko vrijedi karta

RAILPLUS
– za putnike koji će putovati više puta u tijeku godine pa im se isplati kupiti iskaznicu koja im daje pravo na popust od 25% kod svakog putovanja u tijeku te godine. Iskaznica RAIL PLUS vrijedi godinu dana, stoji 15 eura za djecu, mlade do 26 godina i za osobe starije od 60 godina, a 25 eura za odrasle. Plaćanje je u kunama.

CITY STAR
– tarifna ponuda koja je namijenjena pojedinačnim putnicima i malim skupinama koji će u okviru dvosmjernog putovanja u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Švicarsku, Češku i Slovačku  dio vikenda provesti na odredištu (dio vikenda koji se mora provesti na odredištu ovisi o odredišnoj zemlji/željeznici). Prijevozne karte za vagone 1. ili 2. razreda svih vrsta vlakova ispostavljaju se po cijenama koje su u mnogim slučajevima puno niže od redovitih cijena. Prvi odrasli putnik plaća tu sniženu cijenu, a svaki sljedeći pola te cijene (kroz Švicarsku popust za suputnika 10%).

CITY STAR / RAILPLUS
– za putnike koji imaju iskaznicu RAILPLUS, a u okviru dvosmjernog putovanja u Sloveniju, Austriju ili Njemačku barem dio vikenda provest će na odredištu (popust od 10% na cijenu City Star, a za suputnike odobrava se dopunski popust od 50% od te cijene). Putnici u okviru dvosmjernog putovanja u Slovačku ili Češku preko Mađarske mogu putovati bez vikend klauzule (povratak moguć bilo koji dan). Prema ovoj ponudi cijena karte niža je za 20% od cijene City Stara, suputnik ostvaruje dodatni popust od 50%, a dijete 75%.

MÜNCHEN SPECIAL
– 50% za putnike koji putuju u 2. razredu na dvosmjernoj relaciji Zagreb Gl. kol. – München Hbf (dijete plaća pola cijene za odraslog putnika).

MÜNCHEN SMART
– ograničeni broj mjesta u vlaku u prometu između Hrvatske i Njemačke, cijena karte Zagreb – München već od 39 eura (plaćanje u kunama).

FRANKFURT (M) SMART
– ograničeni broj mjesta u vlaku u prometu između Hrvatske i Njemačke, cijena karte Zagreb – Frankfurt (M) već od 49 eura (plaćanje u kunama).

SMART PRICE
– ograničeni broj mjesta kupljenih najmanje 7 dana unaprijed u prometu između Hrvatske i Italije, cijena karte Zagreb – Venecija već od 15 eura (plaćanje u kunama). Cijena karte u vagonu s ležajima od Vinkovaca i Slavonskog Broda do Venecije već od 29 eura (plaćanje u kunama).

SPARSCHIENE
– ograničeni broj mjesta u prometu između Hrvatske-Slovenije, Austrije i Švicarske, cijena karte Zagreb – Beč, Zagreb – Zuerich već od 29 eura (plaćanje u kunama).

POSEBNA PONUDA

Posebna ponuda München specijal i Tourist
Posebna ponuda odnosi se na 50% jeftinije putovanje u 2. razredu vlakova koji voze na relaciji Zagreb – München – Zagreb. Cijena povratne karte na toj relaciji iznosi 99,00 i 106,00 eura (732,60 i 784,00 kn) (cijena u kunama ovisi o tečaju eura).

Vlakovi iz Zagreba polaze u 5.00, 7.00, 9.00, 13.00 i 21.15 sati, a u Zagreb dolaze u 8.39, 16.57, 18.56, 20.55. i 23.34 sati.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na željezničkim kolodvorima ili na telefon br. 01/4577-704 i 060/333-444.

Jednodnevni izlet u Veneciju ili Budimpeštu
Putovanjem EuroNight vlakom Venezia pruža Vam se mogućnost da u jednom danu obiđete povijesno i kulturološki bliske i zanimljive Budimpeštu ili Veneciju.

Vlak iz Budimpešte polazi u 17.00 sati, sa Zagreb GK u 23.35 sati, a u Veneciju stiže u 7.16 sati. Vlak iz Venecije polazi u 21.20 sati, sa Zagreb GK u 4.56 sati, a u Budimpeštu dolazi u 10.59 sati.

Cijene prijevoznih karata za 2. razred iznose od 15,00 i 25,00 eura (111,00 i 185,00 kn, ograničen broj mjesta) na relaciji Zagreb – Venecija, odnosno 30,00 eura (222,00 kn) na relaciji Zagreb – Budimpešta – Zagreb (cijena u kunama ovisi o tečaju eura).

Detaljnije obavijesti mogu se dobiti na željezničkim kolodvorima ili na telefon br. 01/4577-704 i 060/333-444.

37 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar