PONUDA PUTOVANJA U LIPNJU

objavio 28/05/2012

Lipanjski blagdani i s njima spojeni vikendi savršena su prilika za odmor i kraća putovanja. Toplo vrijeme i niže cijene smještaja odlična su kombinacija za odmor na Jadranu, a bogata je ponuda povoljnih aranžmana i za ostale mediteranske zemlje, europske gradove ili krstarenja

Uz vikend-aranžmane na našoj obali traže se povoljne destinacije na Mediteranu, poput sjevernog Cipra koji bilježi stalni porast. Mjesto povoljnog Tunisa sve više zauzima Bugarska koja uz pristupačne cijene nudi odličnu gastronomsku ponudu, ludu zabavu i duge pješčane plaže na kojima nije dosadno ni djeci ni odraslima.
Mediteran i krstarenja
Tako se primjerice preko Atlasa sedam ‘all inclusive’ dana u bugarskoj Sunčanoj obali s izravnim letovima iz Ljubljane 18. i 25. lipnja može dobiti već od 3.740 kuna, a u cijenu su uključene i zrakoplovne pristojbe.

Slična ponuda u egipatskom Sharm el Sheikhu s polascima 16. i 27. lipnja, ali uz boravak u hotelu s pet zvjezdica, i to punih 11 dana, po osobi košta 5.240 kuna.

Blagdani u lipnju zgodni su i za krstarenja koja su najudobniji način da na jednom putovanju obiđe više mjesta, uz odličan omjer usluge i cijene.

U posebnoj akcijskoj ponudi osmodnevno krstarenje brodom MSC Fantasia kojim se od Genove i nazad plovi preko Napulja, Palerma, Tunisa, Barcelone i Marseillea, 3. i 10 lipnja, bez lučkih pristojbi stoji 2.995 kuna, dok djeca (do 18 godina) na trećem i četvrtom ležaju u pratnji dvoje odraslih krstare besplatno.

Iste pogodnosti, uz još nižu cijenu (2.275 kuna) nudikrstarenje brodom Costa Magica koja iz Savone plovi do Barcelone, Mallorce, Malte, Sicilije i Napulja. Polasci su 4. 18. i 25. lipnja.

Odmor na Jadranu
Agencija Kompas preko svoje online prodaje koja omogućuje i obročno plaćanje do 12 rata bez kamata i naknada lipanjske aranžmane na našoj obali prodaje već od petstotinjak kuna.

Još je jeftiniji kratki odmor u hotelu No Name s dvije zvjezdice u Rapcu gdje do 23. lipnja dva polupansiona stoje 350 kuna, a od 23. lipnja do kraja mjeseca 410 kuna.

Za 545 kuna po osobi lijekom lipnja je moguće dobiti i dva polupansiona u hotelu Park u Lovranu (četiri zvjezdice), dok tri polupansiona u turističkom naselju Velaris od 16. lipnja po osobi stoje 599 kuna.

Tri noći za dvije osobe u Adriatiq Hotel Hvar u Jelsi do 16. lipnja koštaju 885 kuna, a nakon toga do sredine srpnja 1.140 kuna.

Povoljniji sedmodnevni aranžmani su u hotelu Omorika (dvije zvjezdice) u Crikvenici gdje sedam polupansiona od 30. lipnja do 7. srpnja stoji 1.890 kuna te u hotelu Pinija (četiri zvjezdice) u Petrčanima gdje se u istom terminu za sedam polupansiona treba izdvojiti 2.350 kuna.

Najjeftiniji je hotel Biševo (dvije zvjezdice) u Komiži na Visu gdje sedam polupansiona od 10. i 17. lipnja košta samo 1.150 kuna.

Europska putovanja
Za ljubitelje putovanja europskim metropolama Kompas 7. lipnja organizira četverodnevna putovanja zrakoplovom u London i Rim, a 22. lipnja u Amsterdam. Atlas, pak, u ponudi 7. lipnja ima ima city break u Rimu, a cijene svih aranžmana su oko 3.500 kuna, na što treba doplatiti od 850 do 1.150 kuna aerodromskih pristojbi.

Od avio-aranžmana u ponudi su i petodnevni izlet u Berlin s polaskom 20. lipnja (za nešto više od 4.000 kuna s pristojbama) te šestodnevna portugalska avantura na koju se kreće 19. lipnja. Kompasov čarter zrakoplovza Siciliju kreće 22. lipnja iz Splita, a petodnevni aranžman košta oko 4.500 kuna.

Autobusom se 7. lipnja orgnizirano može ići na četverodnevne izlete u južnu Toscanu, Prag, Rim, Sarajevo i najjeftiniju Budimpeštu do koje trodnevno putovanje stoji tek 745 kuna. Najskuplji su Toscana – 1.395 kuna te Rim – 1.895 kuna.

U tjednu u kojem padaju čak dva slobodna dana – Dan antifašističke borbe (22. lipnja) i Tijelovo (23. lipnja) organiziraju se i autobusne ture u Pariz i obližnji Disneyland. Za petodvene ili šestodnevne izlete u najbolji zabavni park u Europi treba izdvojiti od dvije i pol do tri tisuće kuna.

Ako vam novac ne predstavlja problem, lipanjske blagdane možete provesti i u Japanu, Izraelu i Jordanu do kojih Atlas organizira putovanja s polascima 18. lipnja. Dan kasnije Kompas polazi na rusku turu, a 22. lipnja kreće se na devetodnevni odmor u kubanskoj prijestolnici Havani i turističkom Varaderu.

Seoski turizam
Željni odmora u prirodi, uz finu kapljicu i mir daleko od gužvi, lipanjske blagdane mogu provesti na ladanjskom imanju Principovac kod Iloka. Dva noćenja s doručkom u sobi s četiri zvjezdice, čaša pjenušca Princeps, uz vožnju turističkim vlakićem na relaciji Principovac – Ilok te ulaznicu za Stare iločke podrume dostupna su po cijeni od 760 kn po osobi. Jedna od najboljih vinogradarskih pozicija u Hrvatskoj nalazi se na predjelu pod imenom Principovac nadomak središta Iloka. Gosti mogu obilaziti i vinograde mopedima, električnim autićima i biciklima.
(tportal.hr)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar