ODUŠEVITE CIJELU OBITELJ POSJETOM GARDALANDU

objavio 09/06/2010

Jedan od najpopularnijih zabavnih parkova u Europi – Gardaland – otvoren je 1975. godine, a danas se može pohvaliti trima velikim toboganima poznatima pod nazivima Blue Tornado, Magic Mountain i Mammut te sa 56 raznih atrakcija za mlađe i starije. Park je smješten u mjestu Castelnuovo del Garda u Italiji, nedaleko od jezera Garda te se prostire na površini od većoj od 500 m². Krećete li automobilom iz Zagreba, očekuje vas oko pet sati vožnje, a u ponudi turističkih agencija mogu se naći i organizirani jednodnevni, dvodnevni i trodnevni aranžmani s autobusnim prijevozom, i to za gotovo svaki vikend u godini. Zabava u parku obično se dijeli na tri cjeline – kraljevsto fantazije s atrakcijama namijenjenima mlađoj djeci, energetske atrakcije koje uključuju apsolutno sve rekvizite za podizanje adrenalina te pustolovne atrakcije koje uz dozu adrenalina uvijek imaju i neku posebnu priču iz pojedinog dijela svijeta kao što je Afrika, Bliski istok ili Amazona. Putujete li vlastitim automobilom imajte na umu da se pola sata prije ulaza u Gardaland nalazi grad Verona pa nije naodmet izdvojiti nešto više vremena te krenuti na izlet koji će spojiti zabavu i kulturu.

PREZZEMOLOVA KUĆICA – Na visini od 25 m smjestio se dom malenog Prezzemola – maskote Gardalanda. Ovo mjesto fantazije idelno je odredište za manju djecu. Veselo obojene sobe, ali i samo stablo osobitu čar poprimaju kad padne mrak.

SPACE VERTIGO – Želite li isprobati izdržljivost svog želuca, ovo nikako nemojte propustiti! Niz toranj visok pedeset metara spustit ćete se do tla za tri sekunde! Dovoljno da vam Gardaland ostane u vječnom sjećanju!

ESCAPE FROM ATLANTIS – Brod sa 20 putnika isplovljava u misteriozan svijet Atlantide te se nakon početne istraživačke avanture penje na liticu visoku oko 10 m (dolazeći u gotovo okomit položaj), odakle se strmoglavo spušta u bazen.

FLYING ISLAND – Poznatiji kao “Gardaland UFO”, impozantne je visine, a kada se nakon pokretanja digne u zrak pruža pogled na čitav Gardaland, jezero Garda te okolicu. Idealan je za fotografiranje, ali i za orijentaciju u parku.

BLUE TORNADO – Zaštitni znak Gardalanda i jedna od atrakcija namijenjena isključivo ljubiteljima adrenalina kao i onima s jačim želucem! Radi se o najbržem toboganu u parku na kojem se juri preko 80km/h te se izvode lupinzi i lažni sudari sa tlom.

MAMMUT – Ne dajte da vas zavara ova naočigled bezazlena atrakcija! Možda ćete već po redu ispred nje zaključiti da je riječ o nečem posebnom, jer uistinu, ovaj “vlak smrti” doslovno će vas ostaviti bez daha i ispuniti ogromnom količinom adrenalina!

TUNGA – Još jedna atrakcija koja vas u malenome čamcu niz mirnu rijeku vodi kroz sve čari afričke divljine! Iako se radi o pomalo pasivnoj atrakciji, obiteljima s malom djecom poslužit će kao izvrsna slikovnica uživo!

FANTASY KINGDOM – Na 11.000 m² prostire se dječje “kraljevstvo fantazije” – od životinja koje pjevaju, šarenih aviončića što kruže unaokolo, dječje verzije ”Space vertiga” do vlakića koji će vas odvesti u svijet igračaka.

GARDALAND SEA & LIFE AQUARIUM – Odmah do zabavnog parka nalazi se i ovaj podvodni svijet u kojem ćete moći vidjeti brojna prekrasna stvorenja što žive u rijekama, jezerima i oceanima širom planeta.

DIVLJI ZAPAD – Uz kraljevstvo fantazije, egipatsku Dolinu kraljeva, orijentalno carstvo i vožnju džunglom, djeci će možda najzanimljvije biti putovanje Divljim zapadom. Ovdje će barem na tren moći postati poglavice, kauboji i slavni kočijaši! Putovanje u Gardaland, busom, polasci u ljetnim mjesecima

Izvor: Večernji list

3 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar