NOVI LETOVI IZ PULE, SPLITA I DUBROVNIKA

objavio 22/01/2013

moskva01Ruski zrakoplovni prijevoznik S7 Airlines najavio je za ljetni red letenja ove godine pojačanje na liniji između Dubrovnika i Moskve, zračne luke Domodedovo. Slovenski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Adria Airways će u ljetnom redu letenja 2013. letjeti na novoj charter liniji koja će povezati norveški grad Haugesund sa Splitom. Nizozemski zrakoplovni prijevoznik Arkefly najavio je pojačanje u ljetnom redu letenja 2013. za liniju između Pule i Amsterdama.

Uz prošlogodišnji jedan let tjedno na linji Dubrovnik – Moskva svake subote najavljene su nove dvije rotacije tjedno, svakog utorka i petka. Usprkos ranijoj najavi uvođenja dodatne dvije rotacije tjedno istim danima između Moskve i Pule ovo pojačanje je otkazano, i linija ostaje sa iste dvije frekvencije tjedno kao i protekle godine, svake srijede i subote. Kapaciteti su se prebacili na liniju Moskva – Dubrovnik, gdje prema redu letenja zrakoplovi idu u isto vrijeme. Također, linija Split – Moskva bilježi smanjenje u usporedbi sa prethodnom najavom povećanja prometa. Uz prošlogodišnje dvije rotacije tjedno, svakog četvrtka i nedjelje uvodi se dodatna treća rotacija tjedno, svake subote, dok je ranije najavljena četvrta rotacija utorkom otkazana. Na letovima su uglavnom najavljeni zrakoplovi njihove trvtke kćerke, zrakoplovne tvrtke Globus.

Linija Haugesund – Split će biti u prometu jednom tjedno, svake subote od 22. lipnja do 10. kolovoza sa zrakoplovima Canadair CRJ-900. Ranijih godina iz Haugesunda dolazili su u Split povremeni charteri. Pored ove nove charter linije Adria će i ove godine charter linijom povezati Kristriansand sa Split, ta linija je bila uvedena prije dvije godine.

Pored lanjske jedne rotacije tjedno na liniji Pula – Amsterdam, svake subote, uvodi se druga rotacija tjedno svake srijede. Letovi subotom planirani su od 11. svibnja do 28. rujna, dok su letovi srijedom planirani kraće od 3. srpnja do 28. kolovoza. Na linijama Arkefly-a lete zrakoplovi Boeing 737-800.

(AeroCroatia)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar