RYANAIR

Ryanair je prva niskotarifna kompanija. Pokrenula je pravu revoluciju u avio-prijevozu prije dvadeset godina kada je osnovana. Danas godišnje preveze oko 42 milijuna putnika.
Iz Hrvatske lete iz Pule i Zadra te Osijeka za London, uglavnom za aerodrome Stansted i Luton, koji su od Londona udaljeni  oko 65-75 minuta vožnje.

Ryanair je po meni i najbolji izbor od svih low cost prijevoznika, postoji više razloga za to:
1.imaju najpovoljnije cijene koje ponekad mogu biti i nešto više samo od 10 eura (preporuka je da se pretplatite na njihov newsletter te među prvima primate specijalne cijene i promocije)
2. imaju široku mrežu destinacija – Ryanair s 362 linije leti u 22 države.

Jedino što trebate biti pažljivi jer ryanair naplaćuje svaki komad prtljage 40 eura, hranu i piće itd., te dodatna stvar koju trebate uračunati je da oni lete uglavnom na aerodrome koji su dosta udaljeni od gradova pa pripazite da na vrijeme se raspitate o transferima i raspoloživim opcijama i cijenama za dolazak u željenu destinaciju.

Iz Hrvatske Ryanair leti iz Zadra (uglavnom samo u ljetnoj sezoni) prema London (Stansted), Bari, Bremen, Oslo, Stockholm (Skavsta), Edinburgh, Bruxelles (Charleroi), Frankfurt (Hahn), Dublin, Dusseldorf (Weeze). Iz Pule prema London(Stansted), Franfurt(Hahn) te iz Osijeka prema Franfurt(Hahn). Više na Ryanair.com. Ukoliko ste u potrazi za low cost letovima preporučamo ovu stranicu gdje možete usporediti cijene svih low cost i tradicionalnih prijevoznika na jednom mjestu i kupiti  najpovoljniju kartu.