jeftinoputovati.com

GERMANWINGS

Germanwings je njemačka  niskotarifna zrakoplovna kompanija. Osnovana je 1997. godine kao Eurowings Flug GmbH, a 2002. preimenovana je u Germanwings GmbH. Germanwings je u 100 postotnom vlasništvu grupe Eurowings Luftverkehrs AG u sklopu koje pak 49 posto udjela drži njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa. Trenutačno (02/2006.) zapošljava 717 djelatnika. Sjedište kompanije je u Dortmundu.

Flota je staconirana u 5 zračnih luka: Kölnu/Bonnu, Stuttgartu, Berlin-Schönefeldu, Hamburgu i Dortmundu. U siječnju 2006. Germanwings posjedovao je flotu od 20 Airbus A319 i 3 Airbus A320 zrakoplova.

Skuplji su od Ryana i Easyjeta. Funkcioniraju po istom principu kao i prehodno navedeni. Mogu se naći karte na akciji od 20eur u jednom smjeru, ali rijetko po toj cijeni u povratnom. Germanwings leti iz Zagreba i Splita prema Berlinu, Dortmundu, Hamburgu, Köln/Bonnu i Stuttgartu. Iz Zadra  i Dubrovnika leti za Köln/Bonn, Hannover, Berlin i Hannover. Više na stranici Germanwings.com. Ukoliko ste u potrazi za low cost letovima preporučamo stranicu aviokarte-usporedi.com gdje možete usporediti cijene svih low cost i tradicionalnih prijevoznika na jednom mjestu i kupiti  najpovoljniju kartu.