jeftinoputovati.com

EASYJET

easyJet je britanski niskotarifni avioprijevoznik  s glavnom bazom na londonskom aerodromu Luton. Tvrtku je 1995. godine osnovao Stelios Haji-Ioannou. Tvrtka posluje u sklopu grupe easyGroup i ima više od dvije stotine redovnih letova za više od 65 destinacije.
Oni su drugi najveći low cost prijevoznik u Europi i naravno najveća konkurencija Ryanairu. Funkcioniraju po principu Ryanaira po pitanju broja putnika i aviona. Razlika između njih je što Easyjet nema česte (niske) cijene kao Ryanair, ali se itekako mogu naći jeftine karte ako se dovoljno rano i dovoljno dobro organizirate. Razlika je i ta što Easy leti i na veliki broj velikih, normalnih aerodroma za razliku od Ryanaira, pa se time može dodatno uštediti. Također naplaćuju svaku dodatnu prtljagu, prodaju hranu, piće i parfeme u avionu.

Easyjet u Hrvatskoj leti samo iz Zagreba i Dalmacije, iz Splita i Dubrovnika. Iz Zagreba leti direktno za London i Dortmund. Direktna linija za Pariz ukida se u ožujku 2012.
Iz Splita (uglavnom samo u ljetnoj sezoni):  Milano (Malpensa), Rome (Fiumicino), Basel, Geneva, Berlin Schoenefeld, Pariz (CDG), London (Gatwick), Bristol, Amsterdam. Iz Dubrovnika: Rome (Fiumicino), Milano (Malpensa), Geneva, Paris (Orly), Liverpool, London (Gatwick). Više na Easyjet.com. Ukoliko ste u potrazi za low cost letovima preporučamo stranicu aviokarte-usporedi.com gdje možete vidjeti cijene svih low cost prijevoznika i onih standardnih na jednom mjestu i kupiti  najpovoljniju kartu.