LOW COST LET ZA NEW YORK?

objavio 12/09/2013

norwegian-air-shuttleNiskotarifni prijevoznik Norwegian Air Shuttle je dugo vremena najavljivao revoluciju u interkontinentalnim putovanjima svojim “low cost” letovima iz Europe u New York i Bangkok. Prije nekoliko mjeseci uvedeni su prekooceanski niskotarifni letovi, iz Osla i Stockholma prema New Yorku te azijska linija između Osla i Bangkoka, pa smo provjerili da li se uistinu radi o low cost cijenama zrakoplovnih karata ili o marketinškom triku.

Najniža cijena povratne karte koju smo uspjeli pronaći na relaciji između Osla i New Yorka je oko 340 eura sa svim doplatama, uključujući i prijevoz prtljage. Nekih 50-ak eura je skuplje ukoliko za New York putujete iz Stockholma.

Usporedbe radi, British Airwaysa ili Virgin Atlantic letovi iz Londona za New York će Vas u prosjeku koštati oko 450-500 eura što znači da se kod Norwegian-a uistinu radi o povoljnim kartama. Velika je prednost što preko ove kompanije možete kupiti i jednosmjernu kartu već od 170-ak eura dok kod tradicionalnih avio kompanija cijena jednosmjerna karta vrlo često skuplja nego povratna.
Ukoliko uzmemo u obzir da do Osla i Stockholma možete Ryanairom letjeti iz Hrvatske za 50ak eura (od travnja do kraja listopada) onda svakako provjerite Norwegian Air Shuttle web stranicu u potrazi za jeftinim letom do New Yorka.

Što se tiče Norwegian Air Shuttle linije na relaciji Oslo – Bangkok najniža cijena povratne avio karte je oko 450 eura (izvan sezone), no uglavnom je oko 600 eura – što ovu liniju Oslo – Bangkok ne čini previše interesantnom (za putnike iz Hrvatske) jer po sličnim cijenama možemo letjeti tradicionalnim kompanijama iz puno bliže nam Budimpešte ili Venecije.

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar