KRSTARENJE: ITALIJA-TUNIS-ŠPANJOLSKA-FRANCUSKA VEĆ OD 2180 KN

objavio 10/11/2010


Last minute ponuda za krstarenje brodom Costa Magica po Mediteranu u trajanju od 8 dana po super cijeni od 2 180 kuna.

Program putovanja, detalji o brodu te korisni savjeti za boravak na “kruzeru”.

Dan 1 : Savona
Po dolasku u luku Savona preuzimate originalne putne karte u kojima ćete naći naljepnice za prtljagu kojima ćete istu i obilježiti te je predati ovlaštenom osoblju Costa Crociere. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati na najvišim brodskim palubama, a prtljaga će vam biti dostavljena u poslijepodnevnim satima ispred vaše kabine.
Isplovljavanje broda je u 17.00 sati.
Dan 2 : Civitavecchia (Rim)
Dolazak: 08.00 Polazak: 19.00
Sva imena koja se pripisuju Rimu, a to su „Prijestolnica svijeta“, „Vječni grad“, „Apostolski prag“, „grad na 7 brežuljaka“ ili jednostavno „Grad“, su svakako točni te ga opisuju svaki za sebe. Povijesno središte Rima i Vatikan, kao suvereni teritorij Svete Stolice unutar grada, nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Skoro 1000 godina dominacije nad skoro cijelim svijetom je vidljivo na svakom koraku. Svakako vam 1 dan u Rimu nije nikako dovoljan stoga bacite novčić u Fontanu di Trevi kako biste se ponovno vratili.
Dan 3 : Palermo (Sicilija)
Dolazak: 12.00 Polazak: 19.00
Palermo je glavni grad pokrajine Sicilije koji su osnovali Feničani, a tijekom svoje duge i burne povijesti, uvijek je bio središte političkog i kulurnog života otoka. Palermo je grad suprotnosti; s jedne strane ima sve mane velikog grada (prometne gužve, prenapučenost), a istodobro u njemu buja bogat kulturni život. Povijesna jezgra grada kao i cijeli otok obiluje umjetničkim djelima te kulturno-povijesnim spomenicima koji svjedoče o slavnoj prošlosti najvećeg otoka Sredozemnog mora.
Dan 4 : Tunis
Dolazak: 08.00 Polazak: 13.00
Glavni grad i luka Republike Tunis koji leži na zapadnoj obali plitke lagune El Bahira na jezeru Tunis. Sastoji se od starog arapskog i suvremenog europskog dijela grada. Oko 40% teritorija pokriva saharska pustija dok je ostatak zemlje vrlo plodan tako da je svojevremeno Tunis bio žitnica Rimskog imperija. Ovaj prostor kolijevka je kartaške civilizacije tako da vam svakako preporučujemo razgledanje tog područja s ostacima luke iz kartaškog doba, odnosno Antonijevih termi iz rimskog razdoblja. Nikako ne propustete uživati u plavo-bijeloj boji ribarskog gradića Sidi Bou Said te kupiti neki suvenir od kože ili keramike.
Dan 5 : Palma de Mallorca (Baleari)
Dolazak: 13.00 Polazak: 19.00
Najveći grad i luka otoka Mallorce, ujedno je i glavni grad španjolskog arhipelaga Baleari. Uplovljavajući u luku ostat ćete impresionirani goričkom katedralom koja dominira cijelom lukom te predstavlja jednu od najljepših primjera gotike toga doba. Počela je graditi španjolska kraljevska familija 1230 godine, a početkom 1900 godine Antonio Gaudi je dodao nekoliko impresivnih detalja na oltaru u blizini glavnog.
Dan 6 : Barcelona
Dolazak: 08.00 Polazak: 18.00
Glavni grad pokrajine Katalonije koji je ujedno i glavno trgovačko i industrijsko središte Španjolske te jedna od najvećih sredozemnih luka. Središte grada čini srednjovjekovna jezgra sa spletom uskih, krivudavih uličica dok se na najvišoj točki starog grada nalazi impresivna gotička katedrala iz 14. i 15. stoljeća. Svi ljubitelji Gaudijeve umjetnosti uživati će u impresivnim arhitektonskim oblicima Sagrada Familie, Parka Guell kao i kućama Batló i Mila. Nogometni fanovi imaju mogućnost posjetiti impozantan stadion Nou Camp dok će gurmani uživati u španjolskim tapasima.
Dan 7 : Marseille
Dolazak: 08.00 Polazak: 18.00
Marseille predstavlja kombinaciju bogatog i dinamičnog kulturnog nasljeđa. Katedrala Notre Dame de la Garde nalazi se na brdu odakle se pruža veličanstven pogled na 26 stoljeća staru povijest grada: ostaci stare luke, katedrala i crkva Sv. Viktora. U samom centru slavi se voda stoga ne propustite pogledati spektakularni Longchamps Palace, a slobodno vrijeme iskoristite u Vieux Portu.
Dan 8 : Savona
Nakon doručka slijedi iskrcavanje s broda, a prema uputama koje ste dan ranije dobili u kabinu te nastavak prema Hrvatskoj.
Opis broda
Na brodu Costa Magica javni prostori i barovi su nadahnuti naljepšim talijanskim mjestima: Portofino, Smaragdna obala, Bellagio… Vanjske palube pružaju prekrasne vidike i veliki broj aktivnosti koje će vas zabaviti; elegantna stražnja paluba s bazenom i dva jacuzzija ima pomični krov, tako da se možete kupati u bazenu bez obzira na vremenske uvjete. Prestižna milanska Accademia di Brera je izradila niz radova na temu magije, kojima su dekorirana brodska stepeništa i neki od apartmana.
Cijena uključuje
• smještaj u odabranoj kabini i prošireni puni pansion koji uključuje doručak, ručak, popodnevni
međuobrok, večeru i ponoćni buffet
• svečane večere i večernja zabava u brodskom kazalištu ili u salonima
• korištenje bazena, fitness vježbaonice i hidromasažnih kada
• koktel zapovjednika broda
• prijevoz brodicama u lukama u kojima brod ne ide uz obalu
• organizirani zabavno/rekreativni program na brodu za djecu i odrasle
Cijena ne uključuje
• lučke pristojbe i putno osiguranje
• osobne troškove za ishođenje viza i drugih putnih isprava
• transfer u/iz ukrcajnih/iskrcajnih luka
• pića na brodu, ali na nekim brodovima su kava, čaj i voda u restoranu za samoposluživanje besplatni
• izlete u lukama pristajanja broda
• ostale osobne troškove na brodu (pranje odjeće, korištenje brodskih sredstava telekomunikacije i welness usluga, fotografije koje načini brodsko osoblje…)
Naknada za uslugu na brodu
Napojnice brodskom osoblju (7 EUR dnevno po osobi, 3.50 EUR dnevno za djecu 4-18 godina) te naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnje
Prije krstarenja
Putne isprave
Svaki putnik treba imati valjanu putnu ispravu, u suprotnom ukrcaj na brod neće biti moguć, a niti povrat novca uplaćenog za krstarenje.
Garaža / parkiranje vozila
Na našim prodajnim mjestima je moguće izvršiti rezervaciju parkirnog mjesta u Savoni te nam za isto potrebni podaci o tipu automobila te registracija. Uslugu plaćate na licu mjesta 10 EUR po danu.
Ukrcaj na brod
Check-in započinje u vrijeme označeno na karti i obavlja se u zgradama lučkih putničkih terminala. Ukrcajne operacije su razrađene do detalja kako bi se putnicima omogućio što jednostavniji i što brži ukrcaj na brod, uz istovremeno zadovoljenje visokih sigurnosnih zahtjeva. Ukrcajne operacije su sljedeće:
• od ovlaštenog osoblja preuzeti originalne putne karte te naljepnicama označiti prtljagu
• brodsko osoblje preuzet će Vašu prtljagu koja će Vam biti dostavljena ispred Vaše kabine
• prijaviti se na check-in šalter u zgradi lučkog putničkog terminala ) radi provjere putnih karata i putnih isprava
• nakon provjere karte i putne isprave bit će Vam uručena brodska kartica (cruise card), magnetska kartica koju ćete na brodu koristiti pri kupnji robe i izvanpansionskih usluga i koja ujedno služi kao ključ kabine. Biti će potrebno registrirati Vašu kreditnu karticu (Visa, Mastercard, Amex) ili na brodu položiti EUR-e u iznosu za koji procjenjujete da će Vam biti potreban (dodatni iznos novca možete uvijek naknadno položiti u brodskom uredu);
• na brodu će Vas brodsko osoblje uputiti do Vaše kabine te obavijestiti o broju stola koji Vam je dodijeljen za večerom
Za vrijeme krstarenja
Usluge na brodu
Sve informacije koje vas mogu zanimati možete potražiti kod djelatnika na recepciji koji su vam na raspolaganju 24 sata dnevno jednako kao i posluga u kabinu.
Foto studio, praonica, glačanje, frizerski i kozmetički saloni, sauna i masaža, brodska ambulanta … rade svakodnevno. Komuniciranje s broda je moguće dok je brod u plovidbi; telefon, telefax i internet. Ove se usluge posebno naplaćuju.
Pušenje na brodu
Na brodu je zabranjeno pušenje u restoranima, kabinama te u svim prostorima s oznakom zabranjenog pušenja. Pušenje je dozvoljeno na vanjskim palubama kao i u prostorijama predviđenim za pušače (Cigar bar). U većini slučajeva, na brodu su odijeljeni prostori u barovima i zajedničkim prostorijama za predviđenim za pušače.
Vrijeme obroka
• doručak u restoranu od 07.00-09.30, u buffet restoranu na gornjoj palubi od 07.00-10.00 ili u kabini od 07.30-10.00 (besplatno posluživanje doručka u kabinu prethodno dogovoriti sa sobarom zaduženim za vašu kabinu).
• ručak u restoranu od 12.00-14.00, a u buffet restoranu od 12.00-15.00.
• večera u restoranu od 19.00-23.00 (u dva termina).
Poslužuju se i posebni dijetalni obroci prema željama/potrebama putnika, no takav zahtjev putnik treba predočiti agentu prilikom rezerviranja putovanja.
Uz klasične obroke nudi se i popodnevni snack kao i ponoćni buffet – sve uključeno u cijenu krstarenja.
Prva usluga na brodu započinje ručkom u buffet restoranu, a zadnji obrok je doručak na dan iskrcaja.
Vremena obroka mogu se izmijeniti shodno rasporedu izleta ili vremenu isplova/uplova broda u luku.
O navedenom ćete biti obaviješteni u brodskim novinama.
Odjeća i obuća
Preporučujemo da danju i na izletima nosite udobnu odjeću i obuću. Tijekom krstarenja biti će organizirana najmanje 1 svečana večera kada je potrebna nešto elegantnija odjeća. Propručujemo da pri ruci imate pulover zbog razlika u temperaturi između klimatiziranih i otvorenih prostora.
Izleti u lukama
Izleti nisu obavezni i posebno se rezerviraju na brodu do roka naznačenom u brodskom programu. Redoslijed razgledavanja predviđenih lokaliteta može biti izmjenjen kao i cijena i termin izleta, a zbog tehničkih, operativnih ili drugih razloga. U cijenu izleta uključen je prijevoz, vođenje na nekom od svjetskih jezika, posjet spomenicima, muzejima, parkovima. Hrana i piće su uključeni u cijenu samo ako je tako u opisu izleta naznačeno. U slučaju da se ne dostigne predviđeni minimalni broj sudionika, izlet može biti otkazan uz pravovremenu obavijest i povrat novca.
U nekim lukama organiziraju se i posebni transferi do središta gradova te cijena iznosi 5-12 € po osobi ovisno o udaljenosti broda od centra.
Na izlete koji uključuju kupanje na plažama potrebno je ponijeti kupaći kostim i ručnik za plažu.
Ležaljke na palubi pored bazena
Ležaljke na vanjskim kabina su na raspolaganju putnicima besplatno. U blizini bazena i u kabinama nalaze se ručnici za kupanje koje preuzimate i vraćate uz predočenje vaše Cruise Card. Za izlete koji uključuju kupnje, ručnici će vam biti na raspolaganju ispred broda.
Dnevni program
Svake večeri se po kabinama dijeli detaljni program idućeg dana s namjerom podrobnog obavještavanja o aktivnostima i zabavnim događajima preporučenim od osoblja broda. U dnevnim novinama ćete naći informacije o izletima, kakvo se vrijeme očekuje na destinaciji kao i pojedinosti o odijevanju… i još puno korisnih informacija.
Bežična internet usluga
Na nekim brodovima možete se spojiti na Inetrnet vašim laptopom s bežičnim sistemom.
Rekreacija i zabava
Tijekom krstarenja na raspolaganju su vam fitness prostori opremljeni najmodernijim spravama (kardio-sprave, utezi i druge sprave za vježbanje). Korištenje sportskih terena je besplatno te se organiziraju različiti turniri u odbojci, stolnom tenisu, bridžu… zatim razne igre na bazenu te animacija kako za odrasle tako i za djedu. Vjerujemo da ćete uživati u večernjim predstavama koje se održavaju u brodskom kazalištu (besplatno).
Tretmani ljepote i zdravlja u wellness centru se posebno naplaćuju prema cjeniku objavljenom na brodu, a stručno osoblje vam stoji na raspolaganju za različite vrste masaža i tretmana.
Plaćanje na brodu – brodska kartica
Plaćanje svih proizvoda i usluga, osim u kockarnici, vrši se brodskom karticom – Cashless System (sustav bezgotovinskog plaćanja). Prilikom provjere koja predhodi ukrcaju na brod, putnik u zamjenu za registraciju svoje kreditne kartice ili za gotovinski polog u eurima dobiva brodsku karticu (Cruise Card) koju koristi pri kupnji svih usluga i proizvoda na brodu i kojom se registriraju svi njegovi osobni troškovi. Dan uoči iskrcaja, pravi se obračun te se putniku vraća razlika u gotovini ili se tereti putnikova kreditna kartica – Visa, Master Card, American Express. Potpisom na taj obračun , potvrđujete ispravnost istog i dajete odobrenje za terećenje kartice.
Diners kartica, osobni čekovi i elektronske kartice se ne prihvaćaju.
Zabava za djecu
Tijekom cijelog dana na brodu je organizirana zabava za djecu, a ovisno o uzrastu samog djeteta. Od jutra do večeri osoblje broda vodi brigu o djeci, omogućavajući vam da uživate u wellnessu, na izletu ili samo na palubi broda… Za svu djecu od 3 do 12 godina osoblje je na raspolaganju svaki dan tijekom jutra, poslijedneva i večeri . Uz prethodnu rezervaciju moguće je organizirati i uslugu čuvanja djece uz doplatu. Za djecu ispod 3 godine nije predviđena usluga animacije. Za vrijeme niske sezone usluga je ograničena, a raspored je objavljen na brodu. Brodovi uglavnom imaju i poseban dječji jelovnik prilagođen najmlađima.
Napojnice
Uobičajene su na brodovima jer su dio tradicije na pomorskim putovanjima. Iskazuju zahvalnost za dobru (odličnu) uslugu. Brodar će na ime napojnica teretiti račun kabine za 5-8 € dnevno po osobi, a ovisno o brodaru i trajanju krstarenja.
Dragocjenosti
Preporučujemo da vrijedosti pohranite u brodske sigurnosne pretince u kabini. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne stvari koje ne bi bile pohranjene u sigurnosnom pretincu.
Električni napon
Na većini brodova evropskih kompanija, električni napon je 220V. Nije dozvoljena upotreba bilo kakvih električnih aparata u kabini (osim brijaćih aparata s posebnim preinakama).
U svim kabinama se nalazi sušilo za kosu. Glačanje u kabinama strogo je zabranjeno te vam na raspolaganju stoji poseban servis.
Prodavaonice
U brodskim buticima i duty free prodavaonicama mogu se kupiti odjevni predmeti, kozmetički preparati i parfemi, foto-aparati i filmovi, naočale, proizvodi za zaštitu od sunca te razni drugi proizvodi.

Dan 1 : Savona
Po dolasku u luku Savona preuzimate originalne putne karte u kojima ćete naći naljepnice za prtljagu kojima ćete istu i obilježiti te je predati ovlaštenom osoblju Costa Crociere. Nakon obavljenih ukrcajnih formalnosti, možete ručati na najvišim brodskim palubama, a prtljaga će vam biti dostavljena u poslijepodnevnim satima ispred vaše kabine. Isplovljavanje broda je u 17.00 sati. Dan 2 : Civitavecchia (Rim)
Dolazak: 08.00 Polazak: 19.00Sva imena koja se pripisuju Rimu, a to su „Prijestolnica svijeta“, „Vječni grad“, „Apostolski prag“, „grad na 7 brežuljaka“ ili jednostavno „Grad“, su svakako točni te ga opisuju svaki za sebe. Povijesno središte Rima i Vatikan, kao suvereni teritorij Svete Stolice unutar grada, nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Skoro 1000 godina dominacije nad skoro cijelim svijetom je vidljivo na svakom koraku. Svakako vam 1 dan u Rimu nije nikako dovoljan stoga bacite novčić u Fontanu di Trevi kako biste se ponovno vratili. Dan 3 : Palermo (Sicilija)
Dolazak: 12.00 Polazak: 19.00Palermo je glavni grad pokrajine Sicilije koji su osnovali Feničani, a tijekom svoje duge i burne povijesti, uvijek je bio središte političkog i kulurnog života otoka. Palermo je grad suprotnosti; s jedne strane ima sve mane velikog grada (prometne gužve, prenapučenost), a istodobro u njemu buja bogat kulturni život. Povijesna jezgra grada kao i cijeli otok obiluje umjetničkim djelima te kulturno-povijesnim spomenicima koji svjedoče o slavnoj prošlosti najvećeg otoka Sredozemnog mora. Dan 4 : Tunis
Dolazak: 08.00 Polazak: 13.00Glavni grad i luka Republike Tunis koji leži na zapadnoj obali plitke lagune El Bahira na jezeru Tunis. Sastoji se od starog arapskog i suvremenog europskog dijela grada. Oko 40% teritorija pokriva saharska pustija dok je ostatak zemlje vrlo plodan tako da je svojevremeno Tunis bio žitnica Rimskog imperija. Ovaj prostor kolijevka je kartaške civilizacije tako da vam svakako preporučujemo razgledanje tog područja s ostacima luke iz kartaškog doba, odnosno Antonijevih termi iz rimskog razdoblja. Nikako ne propustete uživati u plavo-bijeloj boji ribarskog gradića Sidi Bou Said te kupiti neki suvenir od kože ili keramike. Dan 5 : Palma de Mallorca (Baleari)
Dolazak: 13.00 Polazak: 19.00Najveći grad i luka otoka Mallorce, ujedno je i glavni grad španjolskog arhipelaga Baleari. Uplovljavajući u luku ostat ćete impresionirani goričkom katedralom koja dominira cijelom lukom te predstavlja jednu od najljepših primjera gotike toga doba. Počela je graditi španjolska kraljevska familija 1230 godine, a početkom 1900 godine Antonio Gaudi je dodao nekoliko impresivnih detalja na oltaru u blizini glavnog. Dan 6 : Barcelona
Dolazak: 08.00 Polazak: 18.00Glavni grad pokrajine Katalonije koji je ujedno i glavno trgovačko i industrijsko središte Španjolske te jedna od najvećih sredozemnih luka. Središte grada čini srednjovjekovna jezgra sa spletom uskih, krivudavih uličica dok se na najvišoj točki starog grada nalazi impresivna gotička katedrala iz 14. i 15. stoljeća. Svi ljubitelji Gaudijeve umjetnosti uživati će u impresivnim arhitektonskim oblicima Sagrada Familie, Parka Guell kao i kućama Batló i Mila. Nogometni fanovi imaju mogućnost posjetiti impozantan stadion Nou Camp dok će gurmani uživati u španjolskim tapasima. Dan 7 : Marseille
Dolazak: 08.00 Polazak: 18.00Marseille predstavlja kombinaciju bogatog i dinamičnog kulturnog nasljeđa. Katedrala Notre Dame de la Garde nalazi se na brdu odakle se pruža veličanstven pogled na 26 stoljeća staru povijest grada: ostaci stare luke, katedrala i crkva Sv. Viktora. U samom centru slavi se voda stoga ne propustite pogledati spektakularni Longchamps Palace, a slobodno vrijeme iskoristite u Vieux Portu. Dan 8 : Savona
Nakon doručka slijedi iskrcavanje s broda, a prema uputama koje ste dan ranije dobili u kabinu te nastavak prema Hrvatskoj.
Opis brodaNa brodu Costa Magica javni prostori i barovi su nadahnuti naljepšim talijanskim mjestima: Portofino, Smaragdna obala, Bellagio… Vanjske palube pružaju prekrasne vidike i veliki broj aktivnosti koje će vas zabaviti; elegantna stražnja paluba s bazenom i dva jacuzzija ima pomični krov, tako da se možete kupati u bazenu bez obzira na vremenske uvjete. Prestižna milanska Accademia di Brera je izradila niz radova na temu magije, kojima su dekorirana brodska stepeništa i neki od apartmana.Cijena uključuje• smještaj u odabranoj kabini i prošireni puni pansion koji uključuje doručak, ručak, popodnevni međuobrok, večeru i ponoćni buffet • svečane večere i večernja zabava u brodskom kazalištu ili u salonima • korištenje bazena, fitness vježbaonice i hidromasažnih kada • koktel zapovjednika broda • prijevoz brodicama u lukama u kojima brod ne ide uz obalu • organizirani zabavno/rekreativni program na brodu za djecu i odrasleCijena ne uključuje• lučke pristojbe i putno osiguranje • osobne troškove za ishođenje viza i drugih putnih isprava • transfer u/iz ukrcajnih/iskrcajnih luka • pića na brodu, ali na nekim brodovima su kava, čaj i voda u restoranu za samoposluživanje besplatni • izlete u lukama pristajanja broda • ostale osobne troškove na brodu (pranje odjeće, korištenje brodskih sredstava telekomunikacije i welness usluga, fotografije koje načini brodsko osoblje…)Naknada za uslugu na broduNapojnice brodskom osoblju (7 EUR dnevno po osobi, 3.50 EUR dnevno za djecu 4-18 godina) te naknada za uslugu u barovima i restoranima u visini 15% osobne potrošnjePrije krstarenjaPutne ispraveSvaki putnik treba imati valjanu putnu ispravu, u suprotnom ukrcaj na brod neće biti moguć, a niti povrat novca uplaćenog za krstarenje.Garaža / parkiranje vozilaNa našim prodajnim mjestima je moguće izvršiti rezervaciju parkirnog mjesta u Savoni te nam za isto potrebni podaci o tipu automobila te registracija. Uslugu plaćate na licu mjesta 10 EUR po danu.Ukrcaj na brodCheck-in započinje u vrijeme označeno na karti i obavlja se u zgradama lučkih putničkih terminala. Ukrcajne operacije su razrađene do detalja kako bi se putnicima omogućio što jednostavniji i što brži ukrcaj na brod, uz istovremeno zadovoljenje visokih sigurnosnih zahtjeva. Ukrcajne operacije su sljedeće: • od ovlaštenog osoblja preuzeti originalne putne karte te naljepnicama označiti prtljagu • brodsko osoblje preuzet će Vašu prtljagu koja će Vam biti dostavljena ispred Vaše kabine • prijaviti se na check-in šalter u zgradi lučkog putničkog terminala ) radi provjere putnih karata i putnih isprava • nakon provjere karte i putne isprave bit će Vam uručena brodska kartica (cruise card), magnetska kartica koju ćete na brodu koristiti pri kupnji robe i izvanpansionskih usluga i koja ujedno služi kao ključ kabine. Biti će potrebno registrirati Vašu kreditnu karticu (Visa, Mastercard, Amex) ili na brodu položiti EUR-e u iznosu za koji procjenjujete da će Vam biti potreban (dodatni iznos novca možete uvijek naknadno položiti u brodskom uredu); • na brodu će Vas brodsko osoblje uputiti do Vaše kabine te obavijestiti o broju stola koji Vam je dodijeljen za večeromZa vrijeme krstarenjaUsluge na broduSve informacije koje vas mogu zanimati možete potražiti kod djelatnika na recepciji koji su vam na raspolaganju 24 sata dnevno jednako kao i posluga u kabinu. Foto studio, praonica, glačanje, frizerski i kozmetički saloni, sauna i masaža, brodska ambulanta … rade svakodnevno. Komuniciranje s broda je moguće dok je brod u plovidbi; telefon, telefax i internet. Ove se usluge posebno naplaćuju.Pušenje na broduNa brodu je zabranjeno pušenje u restoranima, kabinama te u svim prostorima s oznakom zabranjenog pušenja. Pušenje je dozvoljeno na vanjskim palubama kao i u prostorijama predviđenim za pušače (Cigar bar). U većini slučajeva, na brodu su odijeljeni prostori u barovima i zajedničkim prostorijama za predviđenim za pušače.Vrijeme obroka• doručak u restoranu od 07.00-09.30, u buffet restoranu na gornjoj palubi od 07.00-10.00 ili u kabini od 07.30-10.00 (besplatno posluživanje doručka u kabinu prethodno dogovoriti sa sobarom zaduženim za vašu kabinu).• ručak u restoranu od 12.00-14.00, a u buffet restoranu od 12.00-15.00. • večera u restoranu od 19.00-23.00 (u dva termina).Poslužuju se i posebni dijetalni obroci prema željama/potrebama putnika, no takav zahtjev putnik treba predočiti agentu prilikom rezerviranja putovanja.Uz klasične obroke nudi se i popodnevni snack kao i ponoćni buffet – sve uključeno u cijenu krstarenja. Prva usluga na brodu započinje ručkom u buffet restoranu, a zadnji obrok je doručak na dan iskrcaja. Vremena obroka mogu se izmijeniti shodno rasporedu izleta ili vremenu isplova/uplova broda u luku. O navedenom ćete biti obaviješteni u brodskim novinama.Odjeća i obućaPreporučujemo da danju i na izletima nosite udobnu odjeću i obuću. Tijekom krstarenja biti će organizirana najmanje 1 svečana večera kada je potrebna nešto elegantnija odjeća. Propručujemo da pri ruci imate pulover zbog razlika u temperaturi između klimatiziranih i otvorenih prostora.Izleti u lukamaIzleti nisu obavezni i posebno se rezerviraju na brodu do roka naznačenom u brodskom programu. Redoslijed razgledavanja predviđenih lokaliteta može biti izmjenjen kao i cijena i termin izleta, a zbog tehničkih, operativnih ili drugih razloga. U cijenu izleta uključen je prijevoz, vođenje na nekom od svjetskih jezika, posjet spomenicima, muzejima, parkovima. Hrana i piće su uključeni u cijenu samo ako je tako u opisu izleta naznačeno. U slučaju da se ne dostigne predviđeni minimalni broj sudionika, izlet može biti otkazan uz pravovremenu obavijest i povrat novca. U nekim lukama organiziraju se i posebni transferi do središta gradova te cijena iznosi 5-12 € po osobi ovisno o udaljenosti broda od centra. Na izlete koji uključuju kupanje na plažama potrebno je ponijeti kupaći kostim i ručnik za plažu.Ležaljke na palubi pored bazenaLežaljke na vanjskim kabina su na raspolaganju putnicima besplatno. U blizini bazena i u kabinama nalaze se ručnici za kupanje koje preuzimate i vraćate uz predočenje vaše Cruise Card. Za izlete koji uključuju kupnje, ručnici će vam biti na raspolaganju ispred broda.Dnevni programSvake večeri se po kabinama dijeli detaljni program idućeg dana s namjerom podrobnog obavještavanja o aktivnostima i zabavnim događajima preporučenim od osoblja broda. U dnevnim novinama ćete naći informacije o izletima, kakvo se vrijeme očekuje na destinaciji kao i pojedinosti o odijevanju… i još puno korisnih informacija.Bežična internet uslugaNa nekim brodovima možete se spojiti na Inetrnet vašim laptopom s bežičnim sistemom.Rekreacija i zabavaTijekom krstarenja na raspolaganju su vam fitness prostori opremljeni najmodernijim spravama (kardio-sprave, utezi i druge sprave za vježbanje). Korištenje sportskih terena je besplatno te se organiziraju različiti turniri u odbojci, stolnom tenisu, bridžu… zatim razne igre na bazenu te animacija kako za odrasle tako i za djedu. Vjerujemo da ćete uživati u večernjim predstavama koje se održavaju u brodskom kazalištu (besplatno). Tretmani ljepote i zdravlja u wellness centru se posebno naplaćuju prema cjeniku objavljenom na brodu, a stručno osoblje vam stoji na raspolaganju za različite vrste masaža i tretmana.Plaćanje na brodu – brodska karticaPlaćanje svih proizvoda i usluga, osim u kockarnici, vrši se brodskom karticom – Cashless System (sustav bezgotovinskog plaćanja). Prilikom provjere koja predhodi ukrcaju na brod, putnik u zamjenu za registraciju svoje kreditne kartice ili za gotovinski polog u eurima dobiva brodsku karticu (Cruise Card) koju koristi pri kupnji svih usluga i proizvoda na brodu i kojom se registriraju svi njegovi osobni troškovi. Dan uoči iskrcaja, pravi se obračun te se putniku vraća razlika u gotovini ili se tereti putnikova kreditna kartica – Visa, Master Card, American Express. Potpisom na taj obračun , potvrđujete ispravnost istog i dajete odobrenje za terećenje kartice. Diners kartica, osobni čekovi i elektronske kartice se ne prihvaćaju.Zabava za djecuTijekom cijelog dana na brodu je organizirana zabava za djecu, a ovisno o uzrastu samog djeteta. Od jutra do večeri osoblje broda vodi brigu o djeci, omogućavajući vam da uživate u wellnessu, na izletu ili samo na palubi broda… Za svu djecu od 3 do 12 godina osoblje je na raspolaganju svaki dan tijekom jutra, poslijedneva i večeri . Uz prethodnu rezervaciju moguće je organizirati i uslugu čuvanja djece uz doplatu. Za djecu ispod 3 godine nije predviđena usluga animacije. Za vrijeme niske sezone usluga je ograničena, a raspored je objavljen na brodu. Brodovi uglavnom imaju i poseban dječji jelovnik prilagođen najmlađima.NapojniceUobičajene su na brodovima jer su dio tradicije na pomorskim putovanjima. Iskazuju zahvalnost za dobru (odličnu) uslugu. Brodar će na ime napojnica teretiti račun kabine za 5-8 € dnevno po osobi, a ovisno o brodaru i trajanju krstarenja.DragocjenostiPreporučujemo da vrijedosti pohranite u brodske sigurnosne pretince u kabini. Brodar ne preuzima odgovornost za izgubljene ili ukradene osobne stvari koje ne bi bile pohranjene u sigurnosnom pretincu.Električni naponNa većini brodova evropskih kompanija, električni napon je 220V. Nije dozvoljena upotreba bilo kakvih električnih aparata u kabini (osim brijaćih aparata s posebnim preinakama). U svim kabinama se nalazi sušilo za kosu. Glačanje u kabinama strogo je zabranjeno te vam na raspolaganju stoji poseban servis.ProdavaoniceU brodskim buticima i duty free prodavaonicama mogu se kupiti odjevni predmeti, kozmetički preparati i parfemi, foto-aparati i filmovi, naočale, proizvodi za zaštitu od sunca te razni drugi proizvodi.

RASPOLOŽIVOST I  REZERVACIJE OVDJE


You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar