KRENULA NOVA RYANAIROVA LINIJA ZADAR – BREMEN

objavio 07/06/2010

Zadar i Bremen bit će povezani dva puta tjedno i to srijedom i subotom. Iz Zadra za Bremen zrakoplov će srijedom polijetati u 13:20 sati, a subotom u 14:15 sati. Iz Bremena za Zadar polasci su u 11:05 srijedom, odnosno 14:15 subotom. Let traje sat i pedeset minuta.

Uvođenje nove, ukupno 14. Ryanairove linije bio je povod konferenciji za novinare na kojoj je Katica Pupić Bakrač najavila nove rekorde Zračne luke Zadar.

– U 2000. godini naša je luka bila povezana samo s Bečom i Zagrebom. Tada smo ostvarili promet od 30 000 putnika. Ove godine plan je 300 000 putnika, dakle deset puta veći.

Direktorica zadarske zračne luke posebno je ponosna na suradnju i rezultate koje luka ostvaruje sa prijevoznikom Ryanair.

– Od 2007. kada je ta suradnja započela do danas bilježimo konstantan porast broja putnika i linija. Anketirali smo 1125 putnika na odlasku iz Zadra i došli do zanimljivih podataka. Čak njih 73 posto za Hrvatsku je saznalo preko interneta, prosječne su starosne dobi od 31 godine, ostaju 11 dana u Hrvatskoj od čega 6 u zadarskoj regiji, dnevno troše 45 eura, a u 97 posto slučajeva posjet im je bio turističke naravi.

Mellisa Corrigan, koja je u Ryanairu zadužena za promociju i prodaju je povodom uvođenja novih linija iz Zadra za Bari i Bremen najavila posebnu pogodnost:

– Da bismo proslavili nove linije nudimo sjedala već od 8 eura za putovanja diljem Europske mreže, koje su dostupne za rezervaciju na www.ryanair.com danas do ponoći.

Župan Stipe Zrilić je uz čestitke direktorici Zračne luke Zadar na ostvarenim rezultatima te izrazio nadu kako nepredviđena događanja poput vulkanskog oblaka neće pokvariti zacrtane optimistične planove.

U prvih pet mjeseci ove godine promet Zračne luke Zadar je porastao za 5 posto, a u svibnju ove godine je veći za 30 posto

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar