JEFTINE AVIO KOMPANIJE I NISU TAKO JEFTINE

objavio 22/05/2012

Takozvani niskotarifni prijevoznici sve češće ne uspijevaju opravdati svoj naziv, jer unatoč primamljivim cijenama letova “pljačkaju” nas na dodatnim troškovima. Cijena samom leta kod low-cost prijevoznika može se nazvati povoljnom, no kada se uračunaju dodatni troškovi gotovo i da nema razlike u odnosu na tradicionalne prijevoznike.

Mnogi of Vas ćete se iznenaditi kada saznate da ukoliko vaša prtljaga prijeđe samo 3 kg preko dozvoljene granice platit ćete 120 EUR naknade kod niskotarifnih prijevoznika. Osim toga tu su i drugi troškovi, kao što je 110 EUR naknada za promjenu imena na avio karti i 30 EUR naknada za dodatni prostor za noge.

Čini se da je Ryanair najgori kada je riječ o dodatnim troškovima, naročito uz najnoviju vijest da će putnicima biti naplaćeno 70 EUR za “check in” 20kg prtljage u periodu od lipnja do listopada. Ova brojka se povećava za dodatnih 10 EUR za one koji planiraju odmor na suncu provesti na Cipru, Kanarskim otocima ili Grčkoj. Low cost kompanija easyJet također planira povećati dodatne troškove za putnike koji će letjeti ovo ljeto. U odnosu na prethodnu godinu usporedbe radi, cijena za uzimanje 20kg prtljage na povratnom letu će biti 32 funte ove godine, u odnosu na brojku od 28 funti prošlog ljeta. Ovi troškovi su sve više iznenađujući kad uzmete u obzir da, koristeći iste kriterije, British Airways bi naplatio samo dodatnih 5 eura na cijenu leta za 20 kg prtljage.

jeftinoputovati.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar