JEFTINA PUTOVANJA ZA USKRS

objavio 12/02/2013

uskrsUskrs je blagdan koji Hrvati sve češće provode na putu pa za one koji su se ovog Uskrsa odlučili put pod noge, donosimo kratki pregled ponude. Najpopularniji su povoljniji aranžmani koji se kreću od 450 – 2400 kn i uglavnom uključuju prijevoz  autobusom, noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu s tri ili četiri zvjezdice.

Zagrepčani se tradicionalno odlučuju za prelijepu Budimpeštu koja je relativno blizu Zagrebu i ima pristupačne cijene. Odlučite li se, primjerice, Uskrs provesti u mađarskoj prijestolnici, za dvodnevno putovanje platit ćete 446 kuna u organizaciji agencije  Alga Travel, a ukoliko u kratkom vremenu želite posjetiti osim Budimpešte i gradove Beč i Bratislavu Mondo Travel agencija je pripremila trodnevno putovanje autobusom po first minute cijeni od 807  kn.

Nešto manje od 1.000 kuna stoji trodnevni put u dvorce južne Češke, kao i posjeta veselom češkom gradu – Brnu   ili jednostavno uživajte u ljepotama  Milana i jezera sjeverne Italije , sve ovo u organizaciji agencije Alga Travel.  Ako Vam je sve ovo previše za 710 kn svratite na ćevape u Sarajevo  gdje vas vodi agencija Calypso Zagreb.

U ovom povoljnijem cjenovnom rangu do 1100 kn među popularnijim destinacijama je Prag  – češka prijestolnica, grad piva i zabave. Od ponude agencija svakako preporučamo agenciju Calypso Zagreb koja je specijalizirana za ovu destinaciju, te nudi četvorednevno putovanje po cijeni od 1092 kn uz posjet i gradu Krumlovu.

Zbog bogatog povijesnog nasljeđa pod zaštitom UNESCO-a je i popularno odredište Krakow, koji je do 17. stoljeća bio sjedište poljskih kraljeva, a danas je središte znanosti i kulture srednje i istočne Europe. Uz osnovnu cijenu za naše fanove od 1.035 kuna agencija Mondo uz nadoplatu organizira izlete u Wadowice, rodno mjesto pape Ivana Pavla II, jedan od najvećih srednjovjekovnih rudnika soli u Europi Wieliczke, ali i u najveći nacistički logor smrti Auschwitz.

Ipak, među najpopularnija uskršnja putovanja svrstavaju se obilasci regija poput talijanske Toscane ili francuske Azurne obale i Provanse, koje po mišljenju mnogih najljepše izgledaju obasjane prvim proljetnim suncem nakon dugih zimskih mjeseci. Među najpovoljnijim putovanjima prema Toscani je ponuda agencije Alga Travel gdje tri dana provodite u južnoj Toscani za 940 kn. Slično je i njihovo putovanje Toskana, 5 dana po cijeni od 1415 kn. Četverodnevno putovanje u prelijepu Toscanu uz lokalne vodiče u Firenci i Sieni u organizaciji agencije Integral Zagreb i Neckermann Putovanja će vas koštati 1510 kn. Uz toskansko središte Firencu s poznatim crkvama, trgovima i muzejima, na uskršnjoj se turi upoznaje Lucca, rodni grad opernog skladatelja Giacoma Puccinija, San Gimignano u pokrajini Chianti, poznat po istoimenom vinu, srednjovjekovnim tornjevima i staroj jezgri s vijugavim uličicama, renesansna Siena gdje je rođena Sveta Katarina te Pisa sa svojim svjetski poznatim kosim tornjem. Tu su još i idealni renesansni grad Pienza, hodočasničko središte San Quirico d’Orcia te Bagno Vignoni, gdje se umjesto glavnog trga u središtu sela nalazi veliki bazen termalne vode čija su terapeutska svojstva poznata od antike.

Obilazak dijela Azurne obale i Provanse, koji organizira agencija Alga Travel stoji 2175 kuna, započinje u Nici šetnjom po tržnici cvijeća i Promenadi Engleza, a isti dan se posjećuje kneževina Monako, gdje se vrijeme može provesti iskušavajući sreću u jednom od poznatih kasina Monte Carla. Vožnjom autobusom kroz najljepša mjesta tog dijela francuske obale upoznaje se Avignon, glavni grad Provanse – jedna od najslikovitijih urbanih cjelina francuskog juga. Grad je tijekom 14. st. ograđen bedemima s kulama sustavom utvrda, koji se smatra najkompletnijim primjerom francuskog srednjovjekovnog fortifikacijskog graditeljstva.Na putovanju se posjećuje jedno od najljepših mjesta Provanse, Saint-Paul-de-Vence. Na putu do Italije, u povratku, zaustavlja se i u San Remu koji je  centar mondenog života, poznat po festivalu talijanske canzone.

Ljubiteljima sjevera privlačniji će biti obilazak dvoraca Bavarske, na putu do kojih se zaustavlja i u Mozartovom Salzburgu. U bavarskoj prijestolnici Münchenu uz pratnju vodiča razgledava se ljetna kraljevska rezidencija, barokni dvorac Nymphenburg s parkom na čak 800 tisuća metara četvornih, a dan kasnije Neuschwanstein, poznati dvorac bavarskog kralja Ludwiga II. iz 1886. koji je poslužio kao inspiracija za gradnju Disneyjevih dvoraca. Ljubitelji dvoraca za ukupnu cijenu od 988 kuna,  u organizaciji agencije Alga Travel, mogu posjetiti i Ludwigov manji zamak Linderhof te noviju palaču Herrenchiemsee, izgrađenu po uzoru na dvorac Versailles. Za Splićane je Kompas pripremio slično, malo duže putovanje po cijeni od 2390 kn.

Za romantičare i one željne prvih proljetnih kava u šarmantnom “gradu svjetlosti” u ponudi je šestodnevno  putovanje  u Pariz i Disneyland u organizaciji agencije Integral Zagreb i Neckermann Putovanja po cijeni od 2080 kn. Ista agencija je pripremila i avanturu u vječni grad Rim po cijeni od 1472 kn. Toliko toga  u Rimu i Vatikanu možete vidjeti i doživjeti da putovanje vrijedi svake lipe. Slobodno se odvojite od grupe i sami istražujte, na svakom koraku se nalaze znamenitosti. Povijest grada duga je skoro 3150 godina i za to vrijeme je Rim bio sjedište Rimskog carstva, Rimske republike, Rimskog kraljevstva, Papinske države, Kraljevine Italije i Republike Italije. Ukoliko se zanesete  ljepotama grada ili zalutate ne brinite se jer zalutati ne možete –  ionako svi putevi vode u Rim.

Cijela plejada raskošnih turskih sapunica i dramskih serija s daškom Orijenta, doslovce su napravili da je Istanbul pravi hit među našim putnicima, pa će tako zasigurno biti i za Uskrs. Istanbul možete posjetiti najeftinije uz agenciju Alga Travel po cijeni od 1700 kn uz jeftinoputovati kupon.  Ova agencija organizira šestodnevna autobusna putovanja u Barcelonu te Amsterdam po cijeni od 1890 kn.

Koju god od gore navedenih destinacija odaberete nećete pogriješiti, svako putovanje je posebno i neprocjenjivo te uveliko obogaćuje naše živote.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar