ISLAND ŽELI PROMIJENITI IME

objavio 13/01/2013

islandTuristička zajednica Islanda vjeruje da bi mnogo više posjetitelja privukli ukoliko bi zemlja promijenila ime. Svijetu žele pokazati svoje prirodne ljepote i povjesne znamenitosti te ne žele da ih ljudi povezuju sa ledom i hladnoćom. Otočna zemlja u sjevernom Atlantiku ima mnogo toga za ponuditi, međutim turisti izbjegavaju odlazak na Island (Iceland: ice – led, land – zemlja) jer tu državu povezuju sa ledom, zimom i hladnim vjetrovima. Upravo zbog toga je Turistička zajednica odlučila otvoriti stranicu na kojoj je moguće ponuditi prijedlog za novo ime.

Među prijedlozima su se našli nazivi: Niceland, Danceland, Dreamland, Spaceland, Jump For Joy Land, Catch-A-Cloud Land pa čak i OMGWTFland.

Natječaj završava 21. ožujka kada će grupa za ekonomski razvoj Islanda odabrati pobjednika. Naravno, islandski parlament nema nikakvu obavezu da promijeni ime, međutim moguće je da do toga zaista i dođe.

Prema predanju, viking Floki Vilgeroarson je bio među prvima koji su posjetili otok i nazvao ga je Iceland – Island, ne zbog leda, već zbog toga kako bi obeshrabrio one koji bi eventualno željeli tu doseliti. Ukoliko Island odluči promijeniti ime, neće biti prva država koja je to učinila. Rodezija je postala Zimbabve, Gana je nekada bila Zlatna obala, a Britanski honduras je danas Belize.

(klix)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar