BANGKOK NAJPOŽELJNIJI GRAD

objavio 27/05/2013

BANGKOKBangkok je ovogodišnji grad broj jedan za putovanja, poručio je danas MasterCard prilikom prezentiranja svojeg trećeg godišnjeg istraživanja „Global Destination Cities Index“.

Iako je London bio na prvom mjestu 2012. godine, Bangkok ga je pretekao s minimalnom razlikom u broju posjetitelja od 25.000, što je razlika od oko 1%. Ovo istraživanje uzelo je u obzir najveće brojeve međunarodnih posjetitelja tijekom 2013. godine, a među prvih pet našli su se i London, Pariz, Singapur i New York, navodi se u priopćenju.

Zapaženi trend u ovogodišnjem izvještaju je dominacija Azijsko-pacifičke regije. Od 132 grada koji su rangirani, 42 su u azijskim zemljama – iza Bangkoka slijede Singapur, Kuala Lumpur, Hong Kong, Seul, Šangaj i Tokio, a pet od top 10 gradova u 2013. godini s područja su Kine.

Među 20 najbolje rangiranih gradova destinacija za 2013. godinu su London, Pariz, Singapur i New York, a Los Angeles našao se na 20. mjestu.

Povodom prvog mjesta koje je Bangkok zauzeo, Thawatchai Arunyik, zamjenik direktora za domaći marketing Turističke organizacije Tajlanda, rekao je: „Slogan tajlandskog turizma, „Zadivljujuće” svakako je prigodan, budući da se njegova prijestolnica, Bangkok, našla na vrhu ovogodišnjeg istraživanja. Ovo je veliko priznanje hotelijerskoj, prometnoj te industriji hrane i pića i cateringa, ali i drugim industrijama u našem gradu.“

poslovni.hr

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar