ZBOG ŠEHERZADE BUKIRALI LETOVE ZA ISTANBUL

objavio 02/10/2010

Zbog pomame koju je kod Hrvata izazvalo tursko „čudo“ od sapunice 1001 noć, za putovanja u Istanbul bilježi se nezapamćen interes.

Izgleda da Hrvati žele znati i vidjeti više o zemlji u kojoj se odvija trenutno najpopularnija sapunica na domaćim malim ekranima, pa su tako aranžmani za tursku prijestolnicu rasprodani.

Splićani, dakako, nisu ostali imuni na zavodljive čari 1001 noći, pa su i pokupovali turističke aranžmane za grad lijepe Šeherezade, prenosi Slobodna Dalmacija.

”Nema vam više mjesta ni za jedan termin putovanja za Istanbul”, rekli su u Generalturistu, a stvar je utoliko zanimljivija što se leti iz Zagreba!

Splitskim „šeherezadoljupcima“, čini se, nije teško uložiti trud kako bi se dokopali hit-destinacije.

Srećom, u Kompasu su reagovali na vrijeme, pa su  osmislili čarter let za Istanbul, i to izravno iz Splita. Jedini problem je što je – skoro rasprodan!

”Moram priznati da je prodaja nadišla sva naša očekivanja. Očito su režiseri serije napravili najljepšu razglednicu i pozivnicu za posjetu toj čarobnoj zemlji”, još uvijek pomalo u šoku rekla je služenica Suzi Bečić za Slobodnu.

Na upit kad su aranžmani „planuli“, odgovara:

”Zadnjih pet-šest epizoda! Istanbul je u turističkom smislu, vjerovatno „izreklamiran“ serijom, tako privukao najrazličitije dobne grupe, ali u formaciji parova ili ženskih grupica.”

Pitanja koja zainteresovani najčešće postavljaju agencijama jesu: ”Vidi li se kuća Onurove majke uz rijeku Bosfor?”, “Jesu li luksuzne vile i palače u sklopu panoramskog obilaska?”, “Kakav je noćni život?” i slično.

Zanimljivo je reći da se uprkos recesiji najbolje prodaju najskuplji aranžmani, koji, među ostalim, uključuju krstarenje Bosporom s ribljim ručkom, autohtonu večeru s folklornim programom (trbušni ples) i slično, te turističku pratnju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Rezerviraj putovanje – Istanbul na www.kompas.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *