UZ USKRŠNJA PUTOVANJA DOĐITE NA SVOJE

objavio 22/03/2012

Kad Uskrs “padne“ početkom travnja svi oni koji su željni putovanja „dođu na svoje“. I skijaši koji mogu uživati dugim sunčanim danima na bijelim pistama, i oni koji su se zaželjeli toplih mora i plaža a i oni koji vole tumarati gradovima i muzejima – svugdje je dovoljno toplo, a opet nema zamornih vrućina. Pa nije ni čudno da u nekim zemljama, kao primjerice, u Italiji, baš uskršnja putovanja budu duga i poštivana tradicija. Za Božić se ostaje doma, za Uskrs se putuje!

Gotovo svi jadranski hoteli otvoriti će svoje „odaje“ i zaprimiti prve goste koji će moći uživati u zaista povoljnim cijenama – primjerenim za sam početak sezone.

I oni koji niti u travnju ne mogu bez snijega – moći će uživati u poznim zimskim radostima na većini skijališta pošto je protekla zima bila izdašna snijegom.

Međutim, najveći izbor imaju oni koji će Uskršnje blagdane iskoristiti za kraća i dulja putovanja u razne europske i ne samo europske zemlje. Zadnja mjesta prodaju se na polascima za Kubu i Dubai (rezervirajte na vrijeme, potrebna je viza!), a jednako je „tijesno“ i na posebnom čarteru za Barcelonu koja i ove godine nosi titulu najboljeg europskog grada. Rijetki se mogu pohvaliti ljepotama i uzbudljivošću gradskog života – a plaža vam je nadohvat ruke kad god poželite mora i sunca. Sa „Barcom“ se još jedino možda može mjeriti Lisabon, dok s druge strane Europe Istanbul nudi svoje „čari“ europske orijentalne prijestolnice….

Toskana je lako dostupna autobusom, a svakako najljepša baš u proljeće. Tu su i „vječni“ Rim, Prag i Beč, London i Pariz, već „rasprodani“ Madrid. Sve željne prave engleske romantike (gledali ste „Downton Abbey“?) očekuje možda ponajbolje od svih putovanja – „Engleska tura“.

Kad se svemu tome doda mogućnost „peglanja“ kartica na 12 mjesečnih obroka i k tome još beskamatno, bilo bi grijeh ovog Uskrsa ostati kod kuće…..

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *