USKORO IZRAVNA LINIJA ZAGREB – NEW YORK?

objavio 17/12/2010

Linija bi se mogla otvoriti tijekom 2011. godine, a obje bi strane preuzele rizik funkcioniranja linije. Intenzivno pregovaramo s jednom američkom zrakoplovnom kompanijom o uvođenju direktne avionske linije Zagreb – New York – rekao nam je Tonči Peović, direktor Zračne luke Zagreb.

Zbog poslovnih razloga u ovom trenutku ne može reći s kojom se kompanijom pregovara, no Peović je optimističan i smatra da bi se “tijekom 2011. mogla otvoriti zrakoplovna linija Zagreb – New York”.

U tom bi slučaju obje strane preuzele rizik funkcioniranja linije.

To znači da će Zračna luka Zagreb zakupiti određeni broj sjedala na svakom letu bez obzira na to hoće li ta sjedala biti prodana. Osim toga, američka kompanija koja bi preuzela tu zračnu liniju u početku bi imala 100 postotni popust na naknadu za slijetanje na Pleso.

Popust bi se postupno smanjivao u vremenskom roku od pet godina. Peović smatra da su te pogodnostidovoljno atraktivne da američka kompanija pristane na otvaranje ove linije.

Uvođenjem te linije Zračna luka Pleso bi, tvrdi Peović, mogla postati transferna luka i privlačnija za mnoge aviokompanije koje bi preuzimale putnike iz SAD-a i transferirale ih u druge dijelove Europe i svijeta. (jutarnji list)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *