UKINUTE VIZE ZA NOVI ZELAND

objavio 06/07/2013

nz2Novi Zeland ukinuo je vize građanima Hrvatske koji u tu zemlju putuju u posjet kraći od tri mjeseca, rekao je u petak za Hinu počasni konzul Novog Zelanda u Hrvatskoj Nikola Jelinčić. Ministrica za socijalni razvoj Novog Zelanda Paula Bennett, koja boravi u posjetu Hrvatskoj, jučer je došla sa službenom obavijesti da je novozelandska vlada donijela odluku o ukidanju viza za hrvatske građane za razdoblje kraće od tri mjeseca – kazao je u telefonskom razgovoru počasni konzul Jelinčić.

Ta će vijest sigurno dobro odjeknuti među mnogim građanima Hrvatske koji putuju u tu zemlju, kazao je. Paula Bennet boravi od 4. do 7. srpnja u Hrvatskoj, a tijekom današnjeg dana sastat će se s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem, s kojim će razgovarati o sporazumu o socijalnom osiguranju između Hrvatske i Novog Zelanda, s ministricom graditeljstva i prostornog uređenja Ankom Mrak Taritaš te s ministricom socijalne politike i mladih Milankom Opačič.

Po priopćenju iz novozelandske vlade, bezvizni režim olakšat će poslovnim ljudima iz Hrvatske putovanje na Novi Zeland što će dodatno ojačati razvoj trgovinskih odnosa, a olakšat će i putovanja Hrvatima koji u toj zemlji imaju rodbinu. Sporazum je i priznanje sve boljih odnosa kao i povijesnih veza između dviju zemalja, dodaje se.
– Imamo snažnu i živu hrvatsku zajednicu na Novom Zelandu, te sve važnije trgovinske veze s Hrvatskom. Odnosi su dodatno ojačani kroz hrvatsko pristupanje Europskoj uniji kao 28. članice 1. srpnja ove godine – kaže se. Trenutno se godišnje ostvaruje oko 240 hrvatskih posjeta Novom Zelandu, a očekuje se da će ta brojka rasti nakon što je ukinut vizni režim, naglašava novozelandska vlada. Ukoliko tražite jeftine letove za Novi Zeland pogledajte ovdje.

Izvor: Lider

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *