UKIDAJU SE DIREKTNI VLAKOVI IZ BEOGRADA ZA ZAGREB, SARAJEVO I ISTANBUL

objavio 01/12/2012

Zbog manjka novca i visokih tarifa koje Hrvatska naplaćuje za korištenje pružne infrastrukture, Željeznice Srbije od 09. prosinca radikalno smanjuju broj vlakova. Smanjit će se broj vlakova koji idu preko graničnog prijelaza Šid, između Srbije i Hrvatske, javljaju srbijanski mediji.

Ukidaju se direktni polasci za Sarajevo i Zagreb, a umjesto dosadašnih pet polazaka iz Beograda ka Zurichu preko Hrvatske, ubuduće će ići samo jedan.

“Da bi u prometu ostao vlak između Beograda i Sarajeva, željezničke uprave iz Srbije i BiH trebalo bi da na godišnjem nivou izdvoje oko 677.000 eura za korištenje 87 kilometara hrvatskih pruga. Ni mi, ali ni drugi nismo imali ekonomski interes da ovu liniju očuvamo”, kažu u Željeznicama Srbije.

U međunarodnom putničkom prometa, od prosinca neće prometovati ni dnevni vlak ‘Andrić’ koji je išao iz Beograda za Budimpeštu, kao ni vlak na relaciji Beograd – Sofija – Istanbul – Beograd. Također, ukida se polazak i na liniji Beograd – Bukurešt – Beograd.

Upravo zbog previsokih naknada za korištenje željezničke infrastrukture u drugim državama, Srbija je ostala bez direktnih međunarodnih željezničkih linija ka Italiji i Austriji.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar