U SPLITU OTVOREN NOVI HOSTEL

objavio 01/09/2010

Prije nekoliko dana u Splitu je bez velike pompe počeo s radom novi hostel neobičnog te autoironičnog naziva – Golly & Bossy. Otvoren je na lokaciji nekadašnje robne kuće u centru grada na Morpurgovoj poljani, a vlasnik mu je Ante Kotarac, sin poznatog građevinskog poduzetnika Zvonka Kotarca.

Ta prenamjena nekadašnje robne kuće je u skladu s trendom zatvaranja trgovina u samom centru grada, jer se više nisu mogle nositi s konkurencijom velikih prodajnih centara, ali i s obzirom na izuzetno snažan razvoj Splita kao turističke destinacije posljednjih pet-šest godina.

Design hostel Golly & Bossy oblikovao je dvojac Plejić-Pelivan iz Studija up u Zagrebu. Objekt obiluje suvremenim dizajnerskim rješenjima i potpuno je tehnički opremljen. Ukupno ima 29 soba, na prvom i drugom katu su sobe s četiri i šest ležajeva, dok je treći kat hotelskog tipa s dvokrevetnim ležajevima u sobama. S balkona se pruža atraktivan pogled na povijesnu jezgru Splita.

U interijeru prevladava žuta boja, u kombinaciji s bijelom, a u prizemlju i s crnom. Ostakljena kuhinja je integrirana s restoranom i recepcijom, a ispred objekta je i velika terasa. Cijena noćenja u hostelu je 25 eura.

Otvaranjem nekoliko manjih obiteljskih hotela u centru Splita djelomično je ublažen manjak ležajeva u gradu koji svake godine raste u turističkom smislu, no to nije ni približno dovoljno. Za iduću godinu je neophodno da budu gotovi projekti kao što su Marjan Hilton, hotel Central i vila Matić, sve objekti u Kerumovom vlasništvu. U planu je i obnova hotela Bellevue i Ambasador te gradnja novog hotela na Bačvicama u vlasništvu obitelji Crnčević. Uz dodatna infrastrukturna unapređenja, Split bi tek tada u potpunosti odgovorio na izazov transformacije u svjetsku turističku destinaciju. Bookirajte Vaš boravak u ovom hostelu ovdje Hostelbookers.com

(tportal)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *