TURISTI SAMCI NE OKLIJEVAJTE – OSTVARITE SVOJE PUTOVANJE IZ SNOVA

objavio 13/05/2010


Mogućnosti putovanja u dvoje su raznovrsne, ali danas ni single zaljubljenici u putovanja nisu previše zakinuti. Stoga, ako ste sami, a volite putovati ne oklijevajte. Probijte psihološku barijeru i krenite na putovanje iz snova!
Naime, sve više turističkih agencija nude programe putovanja za samce, a postoje i one specijalizirane samo za takve aranžmane. Stanje se mijenja i u domaćim turističkim agencijama koje svoju ponudu sve više proširuju i ovakvim mogućnostima.

Friendship Travel i someone2travelwith.com su dvije specijalizirane turističke agencije, koje nude isključivo programe putovanja za samce, a obje u svojim aranžmanima nemaju dodatne troškove na putovanje jedne osobe. Agencija Solo`s Holidays organizira grupna putovanja samaca prema svim svjetskim destinacijama. Grupe su obično formirane prema istom godištu putnika što single turistima omogućava da uz povoljne aranžmane uživaju u društvu svojih vršnjaka.

Friendship Travel također ima ponudu grupnih putovanja – od malih jednodnevnih izleta do duljih putovanja na kruzerima. Ova agencija organizira i kućne partyje kako bi se budući suputnici upoznali i lakše krenuli na put.

Osim toga navedene, ali i slične agencije u svojoj ponudi imaju aranžmane aktivnog odmora, od rekreacije, umjetničkih radionica, kuhanja ili joge. Ovako provedeni aktivni odmor samcima omogućava sklapanje novih prijateljstava zasnovanih na zajedničkim interesima.

No, ako stvarno ne želite putovati sami neke putničke agencije imaju popise potencijalnih putnika među kojima možete izabrati one prema sličnim interesima. Tako primjerice britanska agencija companions2travel.co.uk u svojoj bazi ima preko 15 tisuća članova, a pretragom njihovih profila svatko za sebe može izabrati najkompatibilnijeg suputnika. Slična usluga dostupna je na stranicama someone2travelwith.com koji samce na osnovu osobnog profila, željene destinacije, troškova i tipa putovanja, spaja s kompatibilnim osobama.

Procvat ovakve vrste turističkih aranžmana definiran je potražnjom, ali i pomalo nepravednim odnosom standardnih agencija i njihove ponude prema samcima.

Naime, single putnici često puta plaćaju aranžmane i do 50 posto skuplje nego što bi to platile dvije osobe. Iako mnoge uslužne djelatnosti trude svoju ponudu prilagođavaju zahtjevima single korisnika, turistička industrija je u tom pogledu nemilosrdna.

Hotelijeri se opravdavaju činjenicom da na jednoj osobi gube zaradu te da samci uglavnom manje troše u hotelskim barovima i restoranima.

Izvor: shop-in-zagreb.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar