TRAŽITE JEFTINO SKIJANJE?

objavio 04/12/2012

Tražite jeftino skijanje? Ovo su najbolja mjesta za Vas. Ne želite plaćati preko 200 eura samo za skijašku kartu? Ne želite plaćati 10 eura za pivo? Ako želite jeftino skijanje zaboravite Francusku, Austriju ili Švicarsku. Portal skyscanner.net donosi najisplativije skijaške destinacije ove zime, gdje je snijeg dubok, skijaške karte jeftine, a ni pivo nije preskupo.

Jahorina, Bosna i Hercegovina
Jahorina je jedno od većih skijališta na Balkanu i ima ponosno olimpijsko nasljeđe. Većina skijališta je na srednjog teškoj razini, s oko 20 kilometara skijaških staza i lijepim pogledom na Sarajevo. Nudi i noćno skijanje, a ima i odlična popratna događanja te odličnu hranu. Šestodnevni ski pass iznosi 91 eura.

Vogel, Slovenija
Vogel je, poput Slovenije, mali ali savršeno oblikovan. Smješten je iznad Bohinjskog jezera, ima modernu žičaru i brojne sjedežnice. Vogel je dobar za početnike, dok će dobri skijaši stazu savladati za dan-dva. Noćni život gotovo niti ne postoji, osim nekoliko restorana uz obalu jezera, pa je mjesto idealno za romantični zimski bijeg. Cijena šestodnevnog ski passa je 139 eura.

Jasna, Slovačka
Posljednjih nekoliko godina Jasna privlači zahtjevnije skijaše i snowboardere koji, pritom, žele i duboki snijeg, jeftinu hranu, pa čak i jefitno pivo. Tu je respektabilnih tisuću metara vertikalnog pada i dosta šume, pa će Jasna zadovoljiti srednje skijaše kao i one bolje ako su spremni malo istraživati izvan staza. Popratni sadržaji nisu toliko razvijeni, ali postoji noćnih barova i restorana u obližnjem gradu Liptovsky Mikulas. Slovačka ima izvrsne cijene – krigla piva košta 1,2 eura, a tri slijeda jela možete dobiti za ispod 12 eura. Šestodnevni ski pass je 143 eura.

Kopaonik, Srbija
Kopaonik u Srbiji ima jedan od najmodernijih sustava žičara u istočnoj Europi. Postoje i brojne mogućnosti za skijaše i snowboardere izvan utabanih staza. Unatoč hi-tech infrastrukuturi, Kopaonik je uspio zadržati šarm ruralnog. Budite upozoreni – svaku noć tamo se ludo zabavlja, pa ako volite turbofolk, nemojte zaboraviti plesne cipele. Šestodnevna skijaška karta iznosi 77 eura.

Spindleruv Mlyn, Češka
Češka je možda poznata po pivu, ali ima i nelošu skijašku ponudu. Spindleruv Mlyn, na planini Krkonoše, ima 23 žičare i 20 staza na najvišoj visini od 1310 metara. Tereni neće oduševiti napredne skijaše i snowboardere, ali za početnike je sasvim prihvatljiva destinacija. Zašto platiti dvostruko više u Alpama? Šestodnevni ski pass iznosi 119 eura.

Borovets, Bugarska
Najstarije skijalište u Bugarskoj, Borovets je okružen borovom šumom najvećeg planinskog lanca na Balkanskom poluotoku. Najveće skijaško naselje u zemlji ima široke, otvorene staze. Grad je uglavnom ispunjen barovima za masovno tržište (ima dosta ‘happy hoursa’ i ‘dva za jedan’ ponuda). Općenito, Borovets je jeftin i veseo, a skijalište će uglavnom zadovoljiti početnike i srednje vješte skijaše – kao i one koji uživaju u noćnim prodovima. Šestodnevni ski pass sa skijama 159 eura.

Popova Šapka, Makedonija
Glavna zimska destinacija za Makedonce, većina žičara je zastrajela, ali područje ima obilje snijega i dobro je za one koji žele iskusiti nešto drugačije – to je avanturistička, jeftina alternativa skijalištima u Alpama. Šestodnevni ski pass 64 eura.

Poiana-Brasov, Rumunjska
Staze popularnog Poiana-Brasova su savršene za početnike i srednje dobre skijaše, a nedavno je dodano i osam novih gondola. Resort je možda mali i surov, ali je jeftino i veselo. Iskusni skijaši tamo neće imati puno izazova, ali izvan staze se mogu opustiti u zaprežnim saonicama, ili pohoditi brojne kafiće i restorane. Šestodnevna skijaška karta iznosi 107 eura.

(magazin.net.hr)

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar