SVI LETOVI IZ DUBROVNIKA U LJETNOJ SEZONI 2011

objavio 16/05/2011

Od 2. svibnja do 29. listopada Dubrovnik će osim s Londonom biti svakodnevno povezan s Bečom za što se pobrinula kompanija Austrian Airlines. U ovom mjesecu s letovima iz Brisela i to srijedom, počev od 11. svibnja započinje Jetairfly. Ista kompanija time će samo povećati nalet letova prema Dubrovniku budući već postoji ista linija petkom.
Uz postojeće letove Lufthanse prema Munchenu (ponedjeljkom-srijedom-petkom-subotom i nedjeljom) od 3. svibnja uveden je i let utorkom.
Pred kraj mjeseca, od 29. svibnja Bmibaby kreće s letovima prema Nottinghamu i to nedjeljom. Air contractor od 7. svibnja svake subote uvodi let iz Dublina.
Prvi svibanj je označio i početak Uvođenje novih i pojačavanje postojećih linija dolaska Air Berlina iz Munchena nedjeljom, a istom kompanijom će nam iz Stuttgarta stizati gosti i to utorkom i subotom.
I zrakoplovi s oznakom Thomsonfly mogu se od 1. svibnja vidjeti u dubrovačkoj zračnoj luci kamo će nedjeljom stizati iz Londona i Manchestera, a od 22. svibnja i iz Birminghama, također nedjeljom.
Blue 1 od danas, 6. svibnja petkom i nedjeljom započinje s letovima iz Helsinkija i to petkom i nedjeljom, dok će u ovom mjesecu nalete prema Dubrovniku pojačati i Thomas Cook Belgium koji od 3. svibnja leti iz Brisela i utorkom, a ne više samo petkom. Od 10. svibnja u Dubrovnik će iz nekoliko francuskih odredišta ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom stizati putnici Europe Air Post-a. Britanski Jet2Com uz dosadašnje letove iz Manchestera četvrtkom i nedjeljom, od 1. svibnja je uveo nedjeljne letove iz Belfasta, Edinburga i Leedsa.

Popularni Easyjet od 1. svibnja u Dubrovnik stiže nedjeljom iz Londona, a od 16. svibnja i ponedjeljkom i srijedom. Od 1. svibnja Easyjet će nedjeljom dodati i liniju iz Londona, a od 25. svibnja i srijedom i petkom.
Irski Aer Lingus u ovom će mjesecu započeti s letovima iz Dublina ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.
Germanwings u svojoj mreži letova od 5. svibnja ima i Dubrovnik kojega povezuje s Bonnom četvrtkom. Flybe od 15.svibnja nedjeljom kreće s linijom između Dubrovnika i Birminghama. Sredinom mjeseca, točnije, 18.svibnja Turkish Airlines započinje s letovima prema Istanbulu četvrtkom, petkom i nedjeljom, a zadnji je let predviđen za 18.rujna.
Njemački Tuifly od 10. do 22. svibnja će dovoditi putnike iz Munchena, Frankfurta, Dusseldorfa i Stuttgarta.
Lipanj, osobito srpanj i kolovoz dovest će u dubrovačku zračnu luku nove aviokompanije koje će uspostaviti nove linije ili pojačati postojeće, te osigurati dobru turističku sezonu koja bi se mogla s optimističnim plusom očitovati i u fizičkom prometu i u financijskim rezultatima. U razdoblju koje nam predstoji
Dubrovnik će se povezati i s ruskim tržištem s kojega se tri puta tjedno od 1. lipnja očekuje dolazak nacionalnog avioprijevoznika Aeroflot-a.
No, svakako valja zabilježiti i podatak kako će nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines svibanj obogatiti letovima prema Berlinu i Dusseldorfu nedjeljom, istoga dana i prema Leipzigu, a od 22. svibnja i prema Veneciji kamo će se moći putovati četvrtkom i nedjeljom.

(Izvor: aerosvijet)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *