ŠTO SVE TREBA IMATI NA UMU KOD REZERVACIJE HOTELA

objavio 23/11/2013
Kod rezervacije hotela treba uzeti u obzir sve pogodnosti koje se mogu iskoristiti, a osobito kada imate potrebu za dodatnim uslugama koje uvijek valja rezervirati unaprijed. Aranžmani često podrazumijevaju usluge uključene u cijenu, a koje ostaju neiskorištene zbog nedostatka informacija.

Trebate li neku od hotelskih usluga kao npr. baby-sitting, rekreaciju, masažu ili sl. rezervirajte ih unaprijed. Također, ako želite posebnu sobu, baš onu s pogledom na more, budite konkretni i specificirajte. Obavezno provjerite hotelska pravila za “check in” i “check out”, da vam se ne bi dogodila iznenađenja kod dolaska ili odlaska. A naravno, točna adresa hotela i upute kako doći do njega osnovni su preduvjet svega, osobito ako ste rezervaciju napravili putem online sistema.

Informirajte se i o ekstra naplatama, jer posebne pogodnosti obično se plaćaju, ali “pod krinkom”. Ne zaboravite na boravišnu taksu i provjerite naplaćuje li se parking, koliko parkirnih mjesta ima hotel, ima li službu transfera, što je s telefonskim pozivima itd.

Kada sve provjerite, možete rezervirati hotel. Prilikom online rezervacije morate navesti ime osoba, broj osoba koje će odsjesti u hotelu, broj kreditne kartice s podacima, u kojem dijelu hotela želite sobu i kakvu sobu želite, datum i vrijeme dolaska i odlaska, posebne zahtjeve (ako ih imate). Ako rezervirate više soba, uzmite unaprijed broj rezervacije za svaku sobu.

Do hotela možete doći taksijem, javnim prijevozom, svojim autom ili hotelskom uslugom transfera. Ako uzimate hotelsku uslugu, raspitajte se koliko često vozi i do kojih noćnih sati vam je na raspolaganju.

Još jedna stvar kod rezervacije hotela je smanjiti mogućnost da vam hotel otkaže rezervaciju. Zbog prebukiranosti hotela, osoblje mora otkazati neke rezervacije. Kako se to ne bi dogodilo potvrdite svoju rezervaciju, čuvajte brojeve rezervacija i nemojte kasniti ili svakako obavijestite o kašnjenju.

Rezervacija hotela donosi niz sitnica na koje morate misliti, ali ako sve dobro isplanirate, sve može proći bez ikakvih neočekivanih situacija i troškova.

Isprobajte izvrstan servis za booking hotela koji uspoređuje cijene najpoznatijih svjetskih tražilica – www.venere.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *