ŠTO MOŽETE KUPITI ZA JEDAN DOLAR?

objavio 22/03/2011

Lonely Planet objavio je više vodiča o jeftinim destinacijama, no nije stao na tome.

Nakon što je na jednom blogu objavljena tema ‘Što na Filipinima možete kupiti za jedan dolar’, odlučili su na Facebooku upitati fanove što se u njihovoj zemlji može dobiti za jedan dolar.

Na Filipinima za jedan dolar možete kupiti veliku vrećicu bombona, dok u Engleskoj za isti iznos možete dobiti pola kruha.

Za jedan dolar u Beču možete dobiti svježe pečenu rolicu od tijesta – Kornspitz, no jedan dolar nije dovoljan za kartu ako želite koristiti javni prijevoz. Osim toga Dilyan, koji je objavio ove informacije, naveo je da u Beču subotom za nula kuna možete posjetiti muzej MAK jer je tada ulaz slobodan.

Na Tenerifima (Kanarski otoci) za jedan dolar možete kupiti šalicu kave, ali u turističkim zonama bit ćete sretni ako za isti novac dobijete pola šalice kave.

Neograničene količine riže, dal, povrće i desert serviran na listu banane možete dobiti u Indiji, naravno sve za malo više od pet kuna, jedan dolar ili 50 rupija.

Na Filipinima (Cebu) za jedan dolar možete dobiti fenomenalnu masažu stopala (30 do 45 minuta).

Na Facebookovu profilu Lonely Planeta Morana iz Hrvatske napisala je da se kod nas za jedan dolar može dobiti velika kugla sladoleda.

U Danskoj za te novce možete kupiti litru mlijeka, poštansku markicu, ako pismo ili razglednicu šaljete u Dansku, krastavac, a negdje i čokoladicu.

Za jedan dolar ili malo više od pet kuna u Budimpešti vam je na raspolaganju: kugla sladoleda, četiri male jabuke, jedan običan hamburger u McDonald’su, dnevne novine, razglednica ili 30 minuta parkinga u centru grada.

Jedna je Kanađanka napisala da se u Kanadi za jedan dolar ne može ništa kupiti, a za to krivi kanadski porez.

U Vijetnamu za jedan dolar možete kupiti: šešir, jedan ili dva časopisa, DVD, tri para japanki, pet instant juhica ili jedan obrok na nekim jeftinijim mjestima.

U središnjoj Italiji za jedan dolar možete dobiti litru jeftinog vina, kilogram špageta ili šest boca mineralne vode. Možete kupiti i pakiranje Ibruprofena, koji će vam dobro doći ako ste pili jeftino vino!

U Los Angelesu ćete toliko platiti sat vremena parkinga na ulici, a u Portugalu espresso, osim u zračnoj luci.

Izvor: www.net.hr

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar