ŠTO IZABRATI ZA MEDENI MJESEC?

objavio 07/10/2010

Šta izabrati glamuroznu europsku metropolu, romantično krstarenje ili usamljeni otok koji garantuje privatnost i mir?

Kada vjenčana svečanost prođe, gosti se raziđu, pokloni otvore, vrijeme je da mladenci krenu na put. Riječ je svakako o bračnom putovanju, tom medenom mjesecu iz snova, kako ga često nazivamo, jer je to mladencima neponovljiv doživljaj za trajno sjećanje. Koje odredište izabrati, da li koju glamuroznu europsku metropolu, romantično krstarenje ili  usamljeni otok  koji garantuje privatnost i mir? U putničkim agencijama naići ćete na dosta dobar izbor destinacija za bračna putovanja, a u ponudi imaju i poklon bon, pa je to rješenje za one koji su pak u nedoumici što darovati mladencima.

Pariz, Venecija, Firenca…romantični gradovi bogate povjesti
Nekada se na bračno putovanje doslovce kretalo nakon samog vjenčanja, ali, ta se tradicija s vremenom mijenja. Moderno doba donosi nove navike i na medeni se mjesec putuje s odgodom, što počesto ovisi i o financijskim mogućnostima mladenaca, posebino ako planiraju bračno putovanje u udaljenije krajeve i na luksuznija odredišta. Grad koji bi vjerovatno svako želio posjetiti, a za bračno putovanje idelan je izbor, svakako je Pariz, grad svjetlosti. Eiffelov toranj, šetnje prekrasnim alejama, romantične vožnje brodom na rijeci  Seini, samo su neke znamenitosti tog čarobnog grada mode, kulture, gastronomije i još toliko toga. Venecija , uz Pariz mnogi je smatraju najromantičnijim gradom svijeta, pa kako onda ne bi bila poželjna destinacija za romantično bračno putovanje. Ljepotica, La Serenissima, izgrađena na 117 otoka, u kojoj morate posjetiti Baziliku svetog Marka, Duždevu palaču, provozati se gondolom, popiti kafu na jednom od živopisnih gradskih trgova. Biser Toskane, Firenca, također će zadiviti svakog putnika, kao i Rim, vječni grad u kojem je antička baština vidljiva na svakom koraku.

Biseri Jadrana
Pravi izbor mladencima mogu biti i prirodne ljepote domaćih odredišta, od Dubrovnika, preko jadranskih otoka, do jedinstvenih Plitvičkih jezera. Ili zašto bračno putovanje ne biste proveli na svjetioniku. „Svjetionici na hrvatskim otocima i rtovima mjesta su za poseban, drugačiji odmor. Izaberite svjetionik u blizini turističkih središta ili ipak neki od svjetionika na pučini koji predstavljaju pravi „minijaturni raj” izdvojen iz užurbanosti i buke svakodnevice“, ističe u agenciji adriatica.net, koja u ponudi ima i boravak na svjetioniku Sušac. Otok Sušac smješten je južno od otoka Hvara i zapadno od otoka Lastova. Oko otoka pruža se nepregledna pučina koja stvara jedinstven osjećaj odvojenosti od vanjskog svijeta. Zgrada svjetionika nalazi se na visini od 100 m odakle se pruža pogled na beskrajnu pučinu. Sama zgrada je kamena jednospratnica koja ima dva četverokrevetna apartmana.Jedini stanovnici Sušca su svjetioničari. Povratni transfer do svjetionika organiziran je iz Vele Luke. Povratni transfer stoji 400 eura po apartmanu, posebno se naplaćuje i traje oko sat i 45 minuta.
Krstarenje
„Najljepše životno putovanje – ono ljubavno, s voljenim partnerom – počinje nakon vjenčanja. Zato se i zove medeni mjesec jer, kaže legenda, upravo ono pokazuje kakav će biti i bračni put para. Stoga je presudno odabrati upravo ono putovanje koje će povećati vaš zanos i sreću te vas inspirirati do kraja života“, kažu u Generalturistu. U toj agenciji iz svoje ponude bračnih putovanja izdvajaju, primjerice , krstarenje Hrvatska-Italija-Grčka-Turska.

Luksuzni brod MSC Musica predstavlja spoj udobnosti, modernog dizajna i nove tehnologije. Krstarenje počinje u Dubrovniku, drugi dan već ste u Veneciji, slijedi Bari, četvrti dan zaustavljate se  u Katakolonu / Olympia , na redu je Izmir, pa posjet Istanbulu, šesti dan plovidbe rezerviran je za wellness, fitness, shopping i odmor na brodu prije iskrcavanja kojim završavate sedmodnevno krstarenje u Dubrovniku.

Raj i luksuz

Agencija Globtour preporučuje iz svoje ponude privatni otok  Cayo Espanto, Belize, smješten između Meksika i Gvatemale. „Privatni otočić o kojem sanjate. Ovdje se raj i luksuz spajaju u jedno. Iako se nalazi na udaljenosti manjoj od dva sata od Miami-a i Houstona, uživa potpunu privatnost resorta 5 zvjezdica, u svakom smislu. Cijena noćenja po sobi: od 1.000 dolara. Obroci i piće u hotelu su uključeni u cijenu. Ili Barbados – Sandy Lane. Od ulaska prvog gosta u Sandy Lane 1961. godine, ovo je mjesto postalo sinonim za kraljevski luksuz, posjećivano godinama od strane kraljevskih obitelji, filmskih zvijezda i mnogih poznatih osoba. Danas je Sandy Lane resort koji s punim pravom nosi titulu „premiere luxury resort“. Cijena noćenja po sobi od 950 dolara“, ističu u Globtouru.
(zena.hr)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *