ŠRI LANKA – AZIJSKA TURISTIČKA ATRAKCIJA

objavio 07/10/2010

Šri Lanka je država u Južnoj Aziji , smještena oko 30 kilometara od južne obale Indije. Od davnina je bila centar budističke religije i kulture. Prirodne ljepote, tropske šume, plaže i krajolici kao i bogato kulturno naslijeđe je čine poznatom turističkom destinacijom.

Gul je najfascinantniji primorski grad na obalama Šri Lanke. Luka je prepuna ribarskih čamaca, jer stanovnici već stotinama godina žive upravo od ribolova. Grad je bio portugalska kolonija ali kada su ga uzeli Holanđani, mnogo toga je srušeno, ipak ostale su one najznačajnije građevine, koje ujedno predstvaljaju i atrakcije grada. Ako želite uživati u morskom zraku i povjetarcu idealna je šetnja pored plaže, na kojoj se nalazi svetionik s kojeg se pruža spektakularan pogled.

Grad posjeduje veliki nacionalni park, kao jednu od glavnih atrakcija. U parku se nalaze razne vrste životinja, a sa nekima se tokom šetnje možete i susresti jer nije neobično vidjeti jelena ili divljeg bizona. Posebna atrakcija za turiste je safari. Prilikom safarija uživat ćete u prelijepim krajolicima ali i vidjeti jelene, leoparde, razne vrste ptica, bizone i slonove. U povratku možete uživati u vožnji popularnim Šri Lanka taksijem, uz zvuke tradicionalne muzike.

One Comment

  1. nenad

    22/02/2011 at 11:50

    zanima me najeftinija katra za sri lanku

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *