SMANJITE TROŠKOVE ODMORA

objavio 06/07/2012

Putovanje je jedna od najpopularnijih aktivnosti, posebice u ljetno vrijeme. Posebno je popularno za ljetnih mjeseci. Bilo da putujete samostalno, poslovno ili ste na obiteljskom odmoru, postoje načini da smanjite troškove. Ako Vam vrijeme putovanja nije fiksno, možete uštedjeti mnogo novca ako putujete van sezone. Putovanje tijekom sezone pokazat će se puno skupljim zbog veće potražnje. Prije nego li odete na odmor, provedite nekoliko tjedana u planiranju. Postoji mnogo načina da smanjite troškove, od jeftinih avionskih karata pa sve do troškova smještaja.

Usporedba cijena
Vrlo je lako na internetu usporediti cijenu putovanja. Postoje stranice na kojima se mogu usporediti najnovije cijene aranžmana u ponudi. Ovisno o vrsti putovanja – samostalno, poslovno ili obiteljsko – postoje i različiti paketi u ponudi. Putničke agencije jako variraju u cijenama paketa a bazirajući se na stvarima poput broja djece koje vodite sa sobom. I putničko osiguranje može vrlo mnogo ovisiti o broju djece, što će utjecati na ukupan trošak putovanja. Često je kupnja pojedinih dijelova putničkih aranžmana, poput avionske karte, smještaja, osiguranja i ostalih stvari jeftinija nego cijena u paketu. To je posljedica ogromne ponude i konkurencije u turističkom sektoru. Sada postoje i banke, pa čak i trgovački lanci koji nude osiguranje na putu dok je prije to bila ponuda isključivo putničkih agencija. Nemojte nositi nepotrebne stvari sa sobom. To će povećati količinu Vaše prtljage, što je teško nositi sa sobom, a i aerodromski troškovi za prtljagu su veći.

Putovanje tijekom velikih sportskih događanja
To je odlično vrijeme za putovanja. Tijekom velikih sportskih događaja kao što je svjetsko nogometno prvenstvo, pada popularnost destinacija i zemalja u kojima je nogomet popularan sport. To može dovesti do ogromnih popusta na putničke aranžmane u zemlje koje sudjeluju na svjetskom prvenstvu. Tradicionalno popularne ljetne destinacije u ljetno doba kao što su Španjolska i Portugal tako se mogu posjetiti za vrlo malu cijenu.

Interkontinentalna putovanja
Zahvaljujući pojavi jeftinih putovanja i pojačanoj konkurenciji na tom polju, avionske su karte za internacionalne i interkontinentalne letove jako jeftine. No, ipak postoji razlika, zato biste dobro trebali proučiti sve aviokompanije.

Europska putovanja željeznicom
Putovanje željeznicom diljem Europe uz korištenje Eurorail karte može biti značajno jeftinije nego putovanje avionom. Bez obzira na jeftine avionske karte, Eurorail karta u mnogim je državama mnogo jeftinija od aviona. To je također vrlo dobar način da se bolje upozna zemlja kojom putujete.

Tražite velike popuste
U čestim slučajevima, putničke agencije nude velike popuste za posjete zemljama za koje je iz ovog ili onog razloga pao interes turista. Putničke agencije tada smanjuju cijene aranžmana jer nema interesa za te destinacije.

Putovanje u sljedeće zemlje može biti jako jeftino
Zemlje u političkoj nestabilnosti. Bilo kako bilo, neke će situacije potaknuti nesigurnost putovanja. U drugim prilikama, takva situacija uopće ne mora biti opasna za turiste te se nudi kao jeftina turistička destinacija.

Ekonomska kriza – neke države pad broja turista vide kao posljedicu ekonomske krize. Takve države nisu samo jeftine kao turističke destinacije, već zbog devalvacije monetarne jedinice, i za bilo kakvu drugu kupnju.

Putničko osiguranje
Putničko osiguranje je od apsolutne važnosti. Ono pruža sigurnosnu mrežu u slučaju nepredvidljivih događaja i iznenadnih zdravstvenih problema. Ono pokriva nekoliko aspekata Vašeg putovanja kao što su nezgode, neprimjeren smještaj i druge probleme koji se mogu javiti.

Ovdje se nalazi nekoliko savjeta za smanjenje treoškova osiguranja
Putovanje u zemlje s manjim faktorom rizika rezultirati će manjim troškovima osiguranja. Cjenkajte se za putničko osiguranje. Većina ljudi samo kupuju ponuđena osiguranja za put. Možete proći jeftinije ako osiguranje plaćate zasebno.

Smanjenje troškova kada ste tamo
Smajenje troškova povezanih s putovanjem jedna je stvar, a nešto potpuno drugačije je održavanje troškova kada ste na svojoj destinaciji. Takvo održavanje utječe na ukupni trošak putovanja. Kupujte jeftine suvenire koji su ujedno unikatni i nešto što ćete ponosno nositi kući. Jedite u jeftinim restoranima. Jedno od iskustava putovanja je probati domaću kuhinju. Postoje skuplji i jeftiniji način da probate lokalne delicije. Kafići koji nude lokalna jela su jeftiniji način jedenja. Jedenje u restoranima je skuplja verzija iste hrane. Nemojte se navesti trošiti na stvari koje si možete priuštiti i kod kuće. Jedan od načina da istražite zemlju jest da radite ono što i domaćini te da Vam to bude jedinstveno iskustvo.

Rezanje nepotrebnih troškova
Nemojte koristiti mobitel osim u nuždi. Troškovi međunarodnih poziva su ogromni. Bila bi prava šteta da štedite na svemu tijekom odmora a kod kuće Vas sačeka ogroman telefonski račun.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *