SLEEP-BOX – MODERNO RJEŠENJE ZA SPAVANJE NA AERODROMU

objavio 13/05/2010


Zamislite situaciju u kojoj se nađete u stranom gradu – u prolazu ste, čekate vlak ili avion za dalje… ne da vam se rezervirati sobu u hotelu ili vam je to preskupo i sl. Sleep Box tvrtke The Arch Group predstavlja multifunkcionalnu inačicu moderne arhitekture, a radi se doslovno o “kutiji” prilagođenoj za miran san i odmor koja pruža sve blagodati suvremene infrastrukture.

Lokacije za koje je predviđeno postavljanje ovog koncepta su prvenstveno autobusni i željeznički kolodvori, zračne luke, namjenske javne površine, shopping centri, a svakako i smještajni objekti, primjerice manji hoteli i hosteli za efikasno povećanje kapaciteta. U područjima s pogodnim klimatskim prilikama Sleep Box može biti i rješenje privremenog stambenog prostora.

Ideja je da Sleep Box bude sigurno, jeftino i udobno utočište za svaku osobu kojoj treba nekoliko sati sna i odmora u situaciji u kojoj se zatekne daleko od doma.

Sleep Box je mali mobilni prostor dimenzija 2m x 1.4m x 2.3m, a glavni funkcionalni element je krevet veličine 2 x 0.6 m opremljen automatskim sustavom za promjenu posteljine od mekane polimerne pjene. Za dodatnu udobnost spavanja na klasičnoj posteljini potrebna je sitna doplata. Prtljaga se može sigurno spremiti u prostor ispod kreveta.

Osim ovog najvažnijeg, Sleep Box je opremljen ventilacijskim sistemom, dobrim ozvučenjem, ugrađenim LCD TV-om, WiFi mrežom, strujnim napajanjem za laptop ili punjenje mobitela.

Moguće je kupiti od 15 minuta do nekoliko sati u Sleep Box-u te plaćanje jednostavno obaviti na terminalu gdje klijent podiže i vraća elektronski ključ.

Ovisno o situaciji i namjeni te lokaciji na kojoj se nakazi Sleep Box može biti opremljen i dodatnim sadržajima, no njegova osnovna namjena je omogućiti korisniku vrijeme za neometan i miran san.

Zloupotreba je, kao i kod svake ovakve inovacije, moguća, no toliko je dobrih strana Sleep Box koncepta da jednostavno mora šire zaživjeti na korist svih svjetskih putnika. Sleep Box se za sada mogu pronaći i koristiti na aerodromu u Pekingu, Bangkoku i Parizu.

Izvor: shop-in-zagreb.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar