SEJŠELI – NAJLJEPŠE PJEŠČANE PLAŽE NA SVIJETU

objavio 25/06/2011

Sjeveroistočno od Madagaskara u zapadnom Indijskom okeanu smjestili su se Sejšeli. Rajski arhipelag koji se sastoji od 115 otoka, a samo 33 su naseljena. Otočna država u zapadnom Indijskom oceanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike.

Naseljeni prije tek 250 godina Sejšeli su još uvijek nedodirnuti. Njihova primarna ljepota sadržava bogate šume, granitne vrhove koji se spuštaju preko raskoša prastarih brežuljaka do safirnog okeana.

Poznati su po prekrasnim pješčanim plažama, koraljnim grebenima, granitnim otočićima, ljubaznom i gostoljubivom stanovništvu. Pješčane plaže koje su jedne od najljepših na svijetu, nevjerovatne vrste biljaka i ptica za koje se smatra da su nadživjele milion godina.

Najveći otok je Mahe se ističe po odličnom shopingu u glavnom gradu Viktorija, nacionalnom parku Morne Seychellois, historijskim ruševinama Mission i plantažama čaja Morne Blanco.

Otok Cousin poznat je i pod imenom Ptičji otok jer na njega dođe oko miliona ptica godišnje,a i dom je najvećih kornjača na svijetu, Esmeraldi. Topla i ugodna prijateljska atmosfera će vas sigurno razmaziti. Kokosove palme i kokosovi orasi su svugdje, pješčane plaže naokolo kao kruna otoku ostavljaju duboko urezane uspomene.

Otok Praslin krasi farma bisera kao i lokalitet Svjetske baštine Vallee de Mai. Plaža cote d’Or i Ande Lazio prepune su restorana sa lokalnim specijalitetima. Praslin je još poznat kao otok palmi.

Kako se Sejšeli sastoje od preko 100 otoka najbolje se mogu doživjeti vožnjom helikopterom. Sejšeli iz zraka su spektakularni.

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar