SAZNAJTE O UMJETNOSTI SPAVANJA NA AERODROMU

objavio 07/06/2010

Nekad se spavalo na aerodromima jer nije bilo jeftinijih varijanti za noćenje, danas su pak putnici primorani prespavati, pa kad već moraju dobro je znati gdje to mogu  u miru.

Kada je 1994. godine Kanađanka Donna McSherry pokrenula web-stranicu Sleeping in Airports, cilj joj je bio mladima ukazati na snalaženje na putu i bez puno novca. Umjesto trošenja novca na hotele, kao opcija se može uzeti i noćenje na aerodromu. No vremena se mijenjaju i mladi nalaze nove načine jeftinih boravaka u inozemstvu, a sve više onih bez novca odlučuju se provesti godišnji odmor kod kuće.

Javlja se međutim novi problem: sve se više letova otkazuje iz najrazličitijih razloga i putnici su prisiljeni provoditi sate na aerodromima pri čekanju na polijetanje. Što učiniti u takvim situacijama? Svakako bi bilo dobro konzultirati se s Budget Traveller’s Guide to Sleeping in Airports i otkriti kako najbezbolnije provesti noć na aerodromu.

Ta internetska stranica pokazuje da će najbolje proći oni koji se zateknu na aerodromima u Singapuru, Hong Kongu, Seulu, Helsinkiju i Amsterdamu. Ti su aerodromi u 2007. godini proglašeni najboljima za prenoćiti, od strane samih putnika. Postoji i lista najgorih, među kojima su pariški Charles de Gaulle, londonski Heathrow, rimski Fiumicino i njujorški JFK.

Više: www. sleepinginairports.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *