SAVJETI ZA SINGLE PUTNIKE POČETNIKE

objavio 13/05/2010

single putnik


Ako se dvoumite o svom prvom samačkom putovanju za početak odaberite ciljane i kratke aranžmane i otiđite na kratki jednodnevni izlet u obližnji grad i istražite njegovu kulturnu ponudu. Kako biste se dodatno ohrabrili i istrenirali otiđite sami u kino, restoran ili muzej.

Termine putovanja najbolje je izabrati izvan špice turističke sezone. Izbjegavanjem putovanja u vrijeme godišnjih i školskih praznika uštedjet ćete na troškovima prijevoza i smještaja, a osim toga, navala turista na kulturne znamenitosti, atrakcije i restorane puno je manja.

Socijalni kontakt i interakciju s ljudima možete ostvariti birajući bed&breakfast smještaj, gostinske kuće ili manje hotele. No, ako želite privatnost ona će vam sigurno biti zajamčena u većim hotelima.

Unaprijed se informirajte kako od zračne luke, autobusne ili željezničke postaje stići do željene lokacije.

Djelujte samouvjereno i suzdržano, a kako bi izbjegli privlačenje neželjene pažnje odijevajte se prikladno.

Tijekom putovanja budite u kontaktu s bliskim prijateljima ili rodbinom. Obitelj upoznajte s detaljnim planom vašeg putovanja te uvijek imajte napunjen i dostupan mobitel.

Mapu grada ne proučavajte na ulici jer bi mogli izgledati zbunjeno i izgubljeno te tako privlačiti pažnju nepoznatih. Učinite to na pauzi za kavu!

U restoranu svoju pažnju uvijek možete zaokupiti čitanjem knjige, pisanjem dnevnika putovanja, razglednica ili učenjem riječi ili fraza stranog jezika zemlje u kojoj se nalazite.

Klonite se osamljenih mjesta, a ako hodate po noći držite se osvijetljenih dijelova.

Ako imate priliku obavezno otiđite na ulični festival. Ljudi su obično tada vrlo pristupačni, a to je ujedno i dobar način da vidite kako lokalno stanovništvo proslavlja svoje praznike.

Izvor: shop-in-zagreb.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar