RYANAIR PREVEZAO NAJVIŠE PUTNIKA U EUROPI

objavio 07/01/2017
Irska aviokompanija Ryanair prošle godine je po broju prevezenih putnika sa trona skinula njemačku aviokompaniju Lufthansa.

Njemačka aviokompanija je prošle godine prevezla 109,7 milijuna putnika, a avionima irskog niskocjenovnog avioprijevoznika je letjelo 117 milijuna. Oba prijevoznika su u odnosu na 2015. godinu zabilježila rast broja putnika.

Iz njemačke aviokompanije su priopćili da su prošle godine zabilježili 1,8-postotni rast broja putnika, dok su u Ryanairu imali 15-odstotni rast, izvijestio je Reuters. Irski prijevoznik je putnike uglavnom privukao niskim cijenama avio karata.

Prošle godine dobre rezultate zabilježile su i druge low-cost kompanije. Prema pisanju Reutersa, u norveškom Air Shuttleu zabilježili su 29 milijuna putnika, što je 14 posto više nego godinu dana ranije, a u Wizz Airu 22,7 milijuna ili 19 posto više nego u 2015. godini.

EasyJet, kojeg su više od konkurenata pogodili štrajkovi u Francuskoj, a i turisti su zbog straha od terorističkih napada izbjegavali određene destinacije, zabilježio je rast broja putnika od 6,6 posto. Prošle godine, EasyJetom je putovalo 74,5 milijuna putnika.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *