QATAR AIRWAYS POČEO SA LETOVIMA IZ ZAGREBA

objavio 10/05/2012

Qatar Airways proslavio je 9. travnja svoje 30. europsko odredište prvom letom na redovnoj zračnoj liniji za  Zagreb. Tradicionalni vodeni pozdrav u Zračnoj luci Zagreb dočekao je let QR947 iz Dohe, doma Qatar Airwaysa i glavnog grada Države Katar.

Nova linija, preko Budimpešte, istovremeno predstavlja i prvi redovni let  putničkog zrakoplova iz Hrvatske za neku od zemalja Perzijskog zaljeva. Predsjednik uprave Qatar Airwaysa Akbar Al Baker stigao je zrakoplovom na inauguracijskom letu u pratnji novinara iz Azije, glavnog emitivnog tržišta novog europskog odredišta katarskog avioprijevoznika.

Svečanom dočeku u Zračnoj luci Zagreb prisustvovali su ugledni gosti:  predstavnici zračne luke, državni dužnosnici i predstavnici poslovne zajednice. Obrativši se gostima na svečanosti, gospodin Al Baker izrazio je svoje zadovoljstvo što može proslaviti dugo očekivani dolazak Qatar Airwaysa u Hrvatsku.

“Naša nova svakodnevna linija između moje rodne Dohe i Zagreba dodatna je potvrda napora koje Qatar Airways ulaže u širenje u Europi,” rekao je g. Al Baker. “Tijekom posljednjih 18 mjeseci znatno smo povećali svoju prisutnost u Europi i vrlo mi je drago što danas mogu objaviti kako je Zagreb postao 30. odredište Qatar Airwaysa u Europi, 114. na svijetu i prva veza Hrvatske sa zemljama Perzijskog zaljeva.

Hrvatska je zemlja koja ubrano razvija turizam i vrlo je popularno odredište putnika s Bliskog istoka te azijsko-pacifičke i drugih regija. Nadamo se kako će naša nova linija olakšati dolazak putnika iz cijelog svijeta, jer u Hrvatsku više neće morati stizati kroz opterećena europska čvorišta“, dodao je  g. Al Baker.
„Hrvatska našim dvjema zemljama nudi mnoštvo prilika, stoga smo vrlo ponosni što ćemo ljudima ove divne zemlje moći ponuditi našu nagrađivanu uslugu.
Bilo da lete u Bangkok, Dubai, Šangaj ili Manilu, putnici će iz Zagreba sada imati sjajnu vezu do zemalja Istoka, preko našeg čvorišta u Dohi, pa će za svoja turistička ili poslovna putovanja imati širi izbor odredišta.
Veselimo se što ćemo putnicima iz Hrvatske moći pružiti našu nadaleko poznatu vrhunsku uslugu kategorije pet zvjezdica, kako na zemlji, tako i u zrakoplovu.“ Glavni direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović dodao je: „Sretni smo i ponosni što je Zagreb od danas uvršten u mrežu destinacija Qatar Airwaysa. Qatar Airways jedna je od vodećih svjetskih zrakoplovnih kompanija, dobrodošao partner svakoj zračnoj luci, pa njihov dolazak doživljavamo i kao potvrdu da smo na dobrom razvojnom putu. Ovo prometno povezivanje, kao i otvaranje hrvatskog veleposlanstva u Dohi osigurat će platformu za bolju gospodarsku i turističku suradnju između dviju regija i dvaju gradova“.

Qatar Airways će na liniji Zagreb – Doha letjeti Airbusom A320 s dva razreda, poslovni razred će imati 12 mjesta, a ekonomski do 132. Svakom putniku na raspolaganju je interaktivni audio i video sustav za zabavu koji nudi izbor nekoliko stotina filmova, televizijskih programa i glazbenih kanala.
Putnici mogu kontaktirati s prijateljima, obitelji ili poslovnim partnerima koristeći uslugu SMS poruka preko svojih mobitela.
Nakon nedavnog uvođenja novih važnih europskih linija, Qatar Airways se na Starom kontinentu sada može pohvaliti portfeljem odredišta u širokom rasponu međusobno raznolikih gradova, kao što su Ankara, Atena, Barcelona, Berlin, Bukurešt, Venecija, Kopenhagen, Frankfurt i Madrid.

Putnicima koji lete iz Hrvatske, Qatar Airways u Dohi nudi izvrsnu zrakoplovnu vezu za nastavak putovanja prema odredištima na Bliskom istoku, Africi i Azijsko-pacifičkoj regiji, uključujući Dubai, Muscat, Kuvajt, Entebbe, Šangaj, Singapur, Bangkok, Delhi, Gou i Melbourne.
Qatar Airways se ove godine nastavlja brzo širiti uvođenjem niza novih linija, uključivši Perth, Mombasu, Kilimanjaro te Yangon, koji predstavlja povratak u Myanmar nakon četverogodišnjeg prekida.

Qatar Airways trenutno raspolaže modernom flotom od 108 zrakoplova koji iz svog čvorišta u Dohi lete na 114 odredišta, glavnih poslovnih i turističkih centara Europe, Bliskog istoka, Afrike, Azijsko-pacifičke regije, Sjeverne i Južne Amerike. Za promotivne ponude posjetite www.qatarairways.com

(aerosvijet)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *