PUTOVANJE VLAKOM – NEKA NOVA AVANTURA…

objavio 13/05/2010Nekad nam se čini da su prošla vremena kada se masovno putovalo vlakom. Nema više punih željezničkih kolodvora kao u 80-tima kada su ljudi putovali vlakom, danas su brojni automobili to zamijenili.
Međutim, vlak je i danas mnogima svakodnevno prijevozno sredstvo kojim dolaze na posao ili fakultet, a u vrijeme sezone još uvijek možemo naći studente koji putuju na more ili po Europi vlakom.

Jedno od prvih prednosti putovanja vlakom je izbjegavanje gužvi. Naime, bez zastoja i kolona stići ćete na svoju omiljenu ljetnu destinaciju. Ako još rezervirate spavaća kola tzv. wagon lit, na more ćete stići naspavani i odmorni.

Kada idete na koncerte ili utakmice s društvom, vlak jedna od najboljih opcija. Možete imati komfor, družiti se u vagonu i vrijeme putovanja proći će puno brže i ugodnije.

Putujete li vlakom nekoliko dana, provjerite koja vam je karta najpovoljnija, imate li kakve povlastice itd. Također obratite pažnju na cijene povratnih karata – u nekim destinacijama su skoro jednake kao i cijene u jednom smjeru. Koliko dana vam vrijedi povratna karta, mogućnost prekida i nastavka putovanja i sl. dobro je provjeriti kod rezervacije karte.

Inter rail karta je karta s povlasticama koja se može kupiti za cijelu Europu ili za samo jednu državu. Mladi koji vole putovati često koriste inter rail karte.

Prigradskim vlakom možete stići na posao u centar Zagreba, a isto tako vlakom možete putovati na kraće izlete u njegovoj okolici ili krenuti na jednodnevni izlet preko granice za Veneciju i Budimpeštu. Ako ste avanturisti, Transibirska željeznica je za vas, vozi na relaciji Moskva – Peking. Na putu prolazite kroz sibirska sela, tradicionalne gradove i netaknutu prirodu.

Deccan Odyssey vozi kroz Indiju koja opet nudi svoju kulturu i gradove Ganapatipule, Pune, Aurangabad i Goa. Najelegantniji i najpoznatiji vlak jugoistočne Europe je Eastern&Oriental Express u kojem je avantura… pa makar samo u mašti – zajamčena.

Izvor: shop-in-zagreb.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar