PUTOVANJE U VLASTITOM ARANŽMANU – ŠTO JE VAŽNO ZNATI!

objavio 13/05/2010


Stigli ste na ljetovanje, zimovanje ili nešto treće u vašu omiljenu destinaciju u vlastitom aranžmanu. Smjestili se u hotel, a s obzirom da nemate vodiča ostaje pitanje kuda sada. O svim mogućnostima najbolje se informirati prije puta, a ako niste stigli morat ćete u hotelu.
Za početak uzmite prospekt hotela u kojem su navedeni svi sadržaji namijenjeni gostima. U takvim prospektima se nalaze i sve detaljne informacije za goste pa možete saznati koji su sadržaji besplatni, a koji nisu.

Zgodne su i brošure znamenitosti grada/regije, taksi službi, zabavnih parkova koje se obično nalaze na recepciji hotela, a za sve ostalo uvijek se možete raspitati kod osoblja hotela.

Prvo što morate znati prije nego napustite hotel i odete u razgledavanje mjesta je naziv, adresa i telefonski broj hotela za svaki slučaj. Zapišite ili uzmite posjetnicu hotela i uvijek je imajte sa sobom. Dobro je imati i plan grada sa sobom, pogotovo ako je riječ o većem, nepoznatom gradu.

Ako ste na ljetovanju u mjestu s izrazito vrućom klimom, ne idite u šetnju bez da ste se prethodno namazali zaštitnom kremom za sunce, stavili kapu na glavu i uzeli bočicu vode.

Raspitajte se o gradskom prijevozu – koliko često voze autobusi, tramvaji, metroi, kada idu zadnje linije, cijena karte… Također i o cijeni taksija, u slučaju da vam ode zadnji autobus.

Ovo su neke osnovne stvari o kojima bi trebali voditi računa ako ste na odmoru u vlastitom aranžmanu.

Izvor: shop-in-zagreb.com

You must be logged in to post a comment Login

Ostavi komentar