PUTOVANJE U ŠVICARSKU, POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA – last minute

objavio 03/05/2012

Krenite s Kompasom u Švicarsku, na nesvakidašnje putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba 17.5.2012. za Zurich, grad koji izgleda kao prototip suvremenog grada u kojem se ujedinjuje povijesno i novo, a najviše je to vidljivo u arhitekturi i uređenim fasadama. Grad je poznat po svom stilu života, prikazuje nevjerojatan spoj starih crkava i modernih arhitektonskih projekata te se smatra jednim od “idealnih mjesta za život”.
I što je najbolje, nudi planine i veliko jezero – kao da ste i na moru i na skijanju u isto vrijeme.

Cijena je fantastična – LAST MINUTE samo 2.295 kn + 490 kn avio takse!

U Švicarskoj toj prekrasnoj alpskoj zemlji prepunoj planina, jezera i slikovitih alpskih sela, savršenom mjestu za odmor osim u posjetu Zurichu uživati ćete u razgledu Berna – srednjovjekovnog grada smještenog na obalama rijeke Aare, u kojem možete naći prekrasne palače iz 16. i 17. stoljeća, obilje zelenila i muzeja kao što je npr. onaj Paula Kleea koje se svakako isplati posjetiti!

Za Švicarsku se još kaže da je zemlja sireva, satova, džepnih noževa, lijepih skijališta, pouzdanih banaka i ono najbolje – zemlja čokolade. Jeste li znali da jedan Švicarac pojede dvanaest kilograma čokolade godišnje, a da je čokolada Ragusa jedna od najboljih i najpoznatijih čokolada u Švicarskoj? Osnivač istoimene tvornice, Camille Bloch, ime joj je dao po latinskom nazivu za Dubrovnik. Švicarska je dom i mnogih poznatih jela poput fonduea te raznih drugih delicija u kojima se koristi sir. Fondue se priprema u posebnoj posudi gdje se više vrsta sira otapa u bijelom vinu – umače se komad po komad kruha, a tko izgubi svoj komad kruha u siru, plaća narednu turu pića.
Svakako posjetite tradicionalnu švicarsku siranu i kušajte proslavljeni Emmentaler na putovanju koje će vam sigurno ostati u ugodnom sjećanju. Švicarska je to i još mnogo više – želite li znati što još, krenite s nama na putovanje u svibnju!

Ne propustite brojna lipanjska putovanja i najveću ponudu ljetovanja na Jadranu!

Vaš kompas.hr

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *