PUTOVANJE U PHUKET

objavio 15/08/2012

Duž andamanske obale, na gotovo pola puta između Phuketa i Koh Samuija, sa prekrasnim pješčanim plažama obrubljenim palmama i fascinantom unutrašnjošću, smjestio se Krabi, jedno od najljepših mjesta u Tajlandu. Provincija Krabi čuvena je po svojoj predivnoj prirodnoj ljepoti, koju karakterizira vapnenački krajolik vidljiv na cijelom području. Cijela pokrajna ima preko 200 vapnenačkih i džunglom prekrivenih otoka od kojih su mnogi nenaseljeni, a glavna atrakcija tih otočića su prekrasne, djevičanski bijele pješčane plaže.
Obala duga gotovo 160 kilometara isprepletena je zaljevima, uvalama i izdancima vapnenačkih planina što se uzdižu iz mora te stvaraju pejzaž od kojeg zastaje dah.
Posjetiocima avanturističkog duha preporučamo penjanje uz vapnenačke litice gdje će imati mogućnost sa vrha uživati u prekrasnom pogledu na kristalno bistro more. Ukoliko planirate posjetiti Phuket, ponudu aranžmana sa polascima iz Hrvatske pogledajte ovdje.

Službeno ime: Kraljevina Thailand
Geografski položaj: jugoistočna Azija
Površina i broj stanovnika: 514.000 km2; 65.444.371 st.
Glavni grad: Bangkok
Službeni jezik: Thai – službeni, a koristi se i engleski
Religija: budisti
Vremenska razlika: +5/+6 sati u odnosu na Hrvatsku
Valuta: Thai baht (THB), 1 EUR= cca 39 THB po tečaju na dan 22.09.2012.
Električni napon: 220 V, za većinu je uređaja potreban adapter
Klima: na krajnjem jugu prevladava ekvatorska klima, a drugdje monsunska, najviše padalina u periodu od svibnja do listopada.
Pozivni broj zemlje: +66
Odjeća: lagana pamučna odjeća: eventualno laganija jakna ili nešto slično za hladnije doba godine i klimatizirane hotele i prijevozna sredstva. Skrećemo Vam pozornost na to da u hramovima nije dopušten ulaz u odjeći bez rukava, kao ni u kratkim hlačama i suknjama.
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna, agencija nudi posredovanje

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *